Leider Union begaat ook tegen zwalpend Standard geen misstap

25/02/2024

Competitieleider Union Sint-Gillis heeft zondagavond op de 27e speeldag in de Jupiler Pro League met 2-1 (rust: 2-0) gewonnen van Standard Luik, dat in degradatiegevaar verkeert.

Bij Union voerde coach Alexander Blessin na de Europese triomftocht van donderdag in Frankfurt enkele wissels door in zijn basiself. Sterspeler Mohamed Amoura, Loïc Lapoussin, Koki Machida en Mathias Rasmussen kregen rust. Ross Sykes, de in Frankfurt geschorste Charles Vanhoutte, Henok Teklab en Dennis Eckert Ayensa verschenen zo aan de aftrap.

Maar ook tegen dit op papier net iets minder sterke Union waren de bezoekers uit Luik allesbehalve opgewassen. Met de rust in zicht hadden de Brusselaars genoeg aan vier dolle minuten om op een dubbele voorsprong te komen. Na 35 minuten ging de bal op aangeven van de VAR op de stip na een overtreding van Zinho Vanheusden op Ayensa. Gustaf Nilsson bleef kalm en stuurde Standard-doelman Arnaud Bodart de verkeerde hoek in: 1-0. Drie minuten later was Nilsson de aangever en Ayensa de afwerker. De 27-jarige Duitse spits liet Bodart met een ingenieus tikje kansloos: 2-0. Een dubbele opdoffer voor de Rouches, die voordien net in hun spel leken te komen. Kelvin Yeboah knalde een uitstekende mogelijkheid op de paal, in de herneming besloot Isaac Price op Union-doelman Anthony Moris. Op slag van rusten liet diezelfde Yeboah de aansluitingstreffer liggen.

Spanning kwam er vlak na rust dan toch weer in het duel. De pas ingevallen Moussa Djenepo knalde na een hoekschop van de eveneens ingevallen Hayao Kawabe de 2-1 tegen de netten. Verder kwamen de bezoekers niet meer.