| Union viert na de late overwinningsgoal

Leider Union pakt in extremis zege tegen STVV

21/01/2024

Union SG heeft zijn start van het nieuwe jaar in de Jupiler Pro League niet gemist. De competitieleider won zondag op de 21e speeldag in eigen huis met 2-1 van STVV. De winning goal viel diep in blessuretijd.

Dankzij de driepunter loopt Union negen punten uit op eerste achtervolger Anderlecht. De recordkampioen gaat later op de avond (18u30) op bezoek bij Oud-Heverlee Leuven. Union-coach Blessin miste door de Afrika Cup en een aantal schorsingen een half elftal.

Een van de nieuwe gezichten was de Oostenrijkse doelman Heinz Lindner, de vervanger van Moris. Die kende geen droomdebuut want al na een kwartier werd hij gevloerd. Kahveh Zahiroleslam, de Amerikaanse spits van STVV, bracht de Truienaars gevleid op voorsprong met zijn tweede competitietreffer van het seizoen.

Union leek met een achterstand de kleedkamers van het Dudenpark te moeten opzoeken, maar de Brusselaars kregen in de toegevoegde tijd toch loon naar werken. Ross Sykes kopte een hoekschop van Puertas tegen de netten.

97e minuut

Na de pauze was het spelbeeld meer in evenwicht. Beide teams creëerden kansen, maar bleven onmondig in de zone van de waarheid. Ook de VAR eiste een rol op door een kwartier voor tijd een strafschop voor Union, na een vermeende overtreding op Nilsson, terug te draaien. Ref Smet deelde prompt geel uit aan de spits.

Cameron Puertas, donderdag knap tweede in de Gouden Schoen na Toby Alderweireld, had zich in de slotfase tot matchwinnaar kunnen kronen maar STVV-doelman Coppens schudde op een vrije trap van de Spanjaard een parade uit de mouwen.

Het duel leek op een draw af te steven maar diep in blessuretijd scoorde Union toch een tweede keer. Kevin Rodriguez nekte de Kanaries met een goal in de 97e minuut. Na een scrimmage trof hij raak met een schot vanuit de draai.