| Thorgan Hazard scoorde vroeg in de eerste helft het openingsdoelpunt van de wedstrijd.

Opnieuw puntenverlies voor Anderlecht

© BRUZZ - Belga
01/02/2024
Updated: 01/02/2024 22.45u

Na twee gelijke spelen en een wrange bekeruitschakeling tegen Union heeft RSC Anderlecht donderdagavond opnieuw niet kunnen winnen. Na een moeizame wedstrijd eindigde het uitduel tegen KV Mechelen in extremis op 2-2. Een late penalty, eenvoudig en succesvol uitgevoerd door Geoffrey Hairemans, verhinderde dat RSCA de kloof met leider Union kon verkleinen. De ploeg van Alexander Blessin heeft nu tien punten voorsprong op paarswit.

Anderlecht begon met een vroege voorsprong Achter de Kazerne. Al na 7 minuten stond de 0-1 op het bord. Na een ingestudeerd nummertje op hoekschop van Anders Dreyer schoof Thorgan Hazard de openingstreffer tegen de netten.

Een dominant Anderlecht liep halverwege de eerste helft ei zo na tegen de gelijkmaker aan. Een voorzet van Geoffrey Hairemans werd door Elias Cobbaut, zowaar tegen zijn ex-ploeg, afgewerkt, maar uiteindelijk bleek de Mechelaar buitenspel te staan en ging het feestje niet door.

De beste kansen waren echter voor de bezoekers, die bij de rust altijd op een dubbele voorsprong hadden moeten staan. Dat gebrek aan efficiëntie werd door het KVM van ex-Anderlecht-coach Besnik Hasi genadeloos afgestraft in de beginfase van de tweede helft. Bill Leeroy Antonio trapte toen de gelijkmaker in doel: 1-1 en alles ter herdoen in Mechelen.

Gevleide voorsprong

RSCA bleek aangeslagen en de wedstrijd leek te kantelen in het voordeel van de thuisploeg. Dat leek zo, want aan de overzijde kwamen de bezoekers gevleid weer op voorsprong. Een voorzet kwam met een gelukje op het hoofd van Luis Vazquez terecht, de Argentijnse invaller knikte als een echte killer kurkdroog binnen: 1-2.

Nadien zorgde Hairemans met een strafschoptreffer toch nog voor de verdiende gelijkmaker: 2-2.

In de stand ziet eerste achtervolger Anderlecht de kloof met leider Union, dat woensdag met 3-2 won van RWDM in de Zwanzederby, groeien tot tien punten. KV Mechelen is met 29 punten veilig negende.