| Louis Patris maakte na rust met een schitterende trap de openingstreffer ongedaan.

Patris bezorgt Anderlecht een punt op bezoek bij OH Leuven

21/01/2024

RSC Anderlecht is zondagavond op de 21e speeldag in de Jupiler Pro League niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Oud-Heverlee Leuven, de op twee na laatste in de stand. Louis Patris maakte na rust met een schitterende trap de openingstreffer van Youssef Maziz ongedaan.

Na een tiental minuten keek paars-wit al tegen een achterstand aan in het King Power aan Den Dreef-stadion en daarbij ging doelman Kasper Schmeichel niet vrijuit. Een slechte uittrap van de Deense international werd door OHL opgepikt, waarna Youssef Maziz aan de rand van de zestien mocht aanleggen en het leer in de verste hoek krulde. Op het eerste gezicht leek dat ook geen onhoudbare bal voor Schmeichel, maar hij ging wel tegen de netten: 0-1. Voormalig Frans jeugdinternational Maziz bleef de hele eerste helft een gesel voor de Anderlecht-verdediging.

Aan de overzijde maakte de Belgische recordkampioen weinig klaar. Anders Dreyer knalde wel eens tegen de lat, maar toen was er sprake van voorafgaand buitenspel. Na rust kwam er plots wel meer druk naar voren van Anderlecht, zonder dat het al te veel kansen opleverde.

De gelijkmaker kwam uit het niets. Na een gevaarlijk standje voor het doel van Schmeichel bracht Louis Patris bij de tegenaanval de bezoekers langszij met een waanzinnig schot, dat mogelijk als voorzet bedoeld was: 1-1 met nog zowat twintig minuten te gaan. Uitgerekend Patris scoorde tegen zijn ex-ploeg zijn eerste doelpunt voor Anderlecht.

RSCA blijft zo ongeslagen sinds 22 oktober, toen er met 3-2 werd verloren bij Standard, maar ziet door het puntenverlies de kloof met leider Union Sint-Gillis wel groeien tot acht punten.