| Ilay Camara (RWDM) en Luca Oyen in actie.

Racing Genk heeft zaterdagnamiddag de punten thuis gehouden tegen RWDM. Ondanks een vroege achterstand triomfeerden de Limburgers in eigen huis met 3-1. Het is pas hun eerste overwinning van 2024. RWDM verkeert in degradatienood.

Carlos Alberto (2.) bracht de bezoekers al snel op voorspong. Tolu Arokodare (21.) hing de bordjes opnieuw in evenwicht en Luca Oyen (35.) schonk Genk de voorsprong na ruim een halfuur. De assists kwamen op naam van Bilal El Khannouss.

In de allerlaatste minuut noteert RWDM hun eerste schot tussen de palen van de tweede helft. Tekenend voor de voorbije 45 minuten. De Genkse Andi Zeqiri (90.+2) naam in blessuretijd de laatste twijfels weg.

Genk klimt voorlopig over Cercle Brugge en AA Gent naar de vijfde plaats in het klassement van de Belgische hoogste afdeling met 40 punten.

RWDM verkeert in degradatienood: het is pas veertiende met 22 eenheden. De Brusselaars blijven, ondanks de nieuwe trainer, dus in hetzelfde bedje ziek.