John Textor, eigenaar van RWDM tijdens de viering van de promotie naar eerste klasse op 13 mei 2023
© Belgaimage | Van het algehele optimisme in het Edmond Machtensstadion na de promotie naar eerste klasse (in mei 2023) blijft niet veel meer over. Op de foto neemt eigenaar John Textor de felicitaties in ontvangst.

Boze RWDM-fans boycotten uitwedstrijd in Genk

© BRUZZ
12/02/2024

De supportersclubs van RWDM kondigen maandagnamiddag in een gezamenlijk communiqué aan dat ze de uitwedstrijd van hun team, komende zaterdag in Genk, zullen boycotten. De fans hebben het gehad met het gevoerde beleid van hun club.

Voorbij zijn de dagen van optimisme en verwondering over het goede voetbal in de aanvangsfase van de competitie. RWDM, misschien wel de Brusselse traditieclub bij uitstek, raakt maar niet uit de versukkeling. De laatste zege dateert al van medio december (3-0 tegen Sint-Truiden), fans beletten spelers het trainingsveld te betreden en zondagavond, na een afstraffing door landskampioen Antwerp, besloot de eigenaar van de club de twee Braziliaanse hoofdtrainers te bedanken voor bewezen diensten.

Maandag melden de supportersclubs in een gezamenlijk bericht dat ze de uitwedstrijd van komende zaterdag, in en tegen Genk, zullen boycotten. Volgens het bericht resulteert het beleid van de club, waar de Amerikaanse eigenaar John Textor aan de touwtjes trekt, in een "volledig verlies van identiteit."

Ook de bedenkelijke inzet van de spelers wordt voor de zoveelste keer op de korrel genomen. Verder wordt in de brief gewag gemaakt van een steeds groter wordende kloof tussen fans en directie.

Ziel verloren

Opmerkelijk: in de laatste paragraaf van het bericht wordt gemeld dat de RWDM-supporters enkele weken geleden hun wensenlijst aan John Textor hebben overgemaakt. De man die eigenaar is van meerdere clubs in verschillende continenten (Crystal Palace, Lyon, Botafogo,...) wordt door de fans geprezen om zijn inzet en investeringen. Maar "wij aanvaarden niet dat onze ziel verloren gaat," aldus de supporters.

RWDM heeft nog vijf wedstrijden om rechtstreekse degradatie uit de Jupiler Pro League of een strijd op leven en dood in de zogenaamde Play-downs te ontlopen. Hoeveel van die wedstrijden door fans van RWDM bezocht zullen worden, valt dus nog af te wachten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport, RWD Molenbeek, John Textor, Supportersfederatie RWDM, RC Genk-RWDM

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie