© BrusselsPower 2005 | De boodschap werd ook vertaald naar het Portugees: Vitória ou demissão

RWDM-supporters waarschuwen Caçapa: 'Winnen of ontslag'

KVDP
© BRUZZ
20/01/2024

Aan de vooravond van het competitieduel tegen Eupen hebben RWDM-supporters enkele banners opgehangen aan de gevel van het Edmond Machtensstadion met een niet mis te verstane boodschap voor coach Caçapa. Die komt na de bekeruitschakeling steeds meer onder druk te staan.

Na de blamage in de beker van België is de sfeer in het RWDM-kamp barslecht. De Molenbekenaars verloren de kwartfinale woensdag met 2-0 tegen KV Oostende, dat laatste in de Challenger Pro League staat en bovendien in zwaar financieel weer verkeert. Sneeuw ligt er nog in Molenbeek, maar de steun voor T1 Cláudio Caçapa lijkt na de bekeruitschakeling helemaal te zijn weggesmolten.

Ook in de competitie gaat het op sportief vlak niet al te goed met RWDM. Als dertiende in de stand zit de Molenbeekse club bij de laatste vier in het klassement. Voor de eerste competitiematch van het jaar - RWDM speelt zondagavond thuis tegen Eupen - hebben supporters twee spandoeken opgehangen aan de gevel van het Edmond Machtensstadion.

"Het blazoen onwaardig. Winnen of ontslag," staat er te lezen. Om er zeker van te zijn dat de Braziliaanse coach de boodschap zou begrijpen hebben de RWDM-ultra's die boodschap ook vertaald naar het Portugees. "Het is vijf voor twaalf, tijd voor een reactie," schrijven ze nog op Facebook.

'Pseudokrijgers'

Steeds meer fans verwijten Caçapa een gebrek aan visie en inzicht. Hij zou er ook te weinig in slagen om zijn spelersgroep te motiveren. Dat de spelers te weinig vechtlust tonen op het veld wil de supportersgroep Molenbeek Casual Firm (MCF) zaterdag dan weer duidelijk maken tijdens de training.

MCF riep fans op om de training om 15 uur bij te wonen. "Gezien de meer dan teleurstellende resultaten, de manier van spelen en het bezoedelen van ons Molenbeeks embleem," klinkt het in de oproep, "is het tijd om onze ontevredenheid te tonen en dit kenbaar te maken aan onze pseudokrijgers." Verschillende supporters kwamen naar het stadion en spraken de spelers toe.

Misnoegde supporters spreken de spelers van RWDM toe

Overleg met Textor

Bovendien staat ook eigenaar John Textor al langer onder vuur in Molenbeek. Hij wees onder meer ex-trainer Vincent Euvrard en ex-voorzitter Thierry Dailly, die beiden op veel steun van de supporters konden rekenen, de deur, nadat ze de club terug naar het hoogste niveau hadden geloodst.

Tot slot heeft RWDM vers bloed nodig en de Braziliaanse leenbeurten leveren op sportief vlak amper iets op. Fans vrezen dat RWDM steeds meer een satellietclub aan het worden is van Botafogo, de Braziliaanse club die ook in handen is van de Amerikaanse miljardair. Volgens de supportersfederatie van RWDM staat er dit weekend een bijeenkomst gepland met Textor.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie