| Jeff Reine-Adelaïde werd in de match al na twee minuten uitgesloten na een zware tackle.

Reine-Adelaïde (RWDM) en Arteaga (Genk) riskeren twee matchen schorsing

© Belga
29/01/2024

Het parket van de Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag twee speeldagen schorsing gevraagd voor Jeff Reine-Adelaïde (RWDM) en Gerardo Arteaga (Racing Genk). Reine-Adelaïde werd in de match na twee minuten uitgesloten na een zware tackle. Arteaga greep een tegenstander bij de keel. Voor Kevin Mac Allister (Union) wordt een speeldag met uitstel gevraagd.

Reine-Adelaïde ging in het begin van de wedstrijd fors door op Lion Lauberbach (KV Mechelen). Nadat hij de bal iets te ver van zijn voet liet springen, tackelde hij over het leer op het onderbeen van de Duitser. Na een VAR-interventie stuurde scheidsrechter Brent Staessens de Fransman naar de douches.

Het bondsparket erkende dat hij wel de intentie had om voor de bal te gaan, maar zag verder geen verzachtende omstandigheden. De fout gebeurde met geheven been, met hoge intensiteit en met gevaar voor de fysieke integriteit van de tegenstander. Bovenop de effectieve bestraffing zou ook een uitgestelde schorsing en een boete van 2.500 euro komen.

2.000 euro boete

Gerardo Arteaga's ingreep had dan weer niets met voetbal te maken, vond het bondsparket. Tijdens een massaconfrontatie met de STVV-tegenspelers greep hij Zahiroleslam bij de keel. "Dergelijke houding heeft nooit haar plaats op een voetbalveld," meent het bondsparket. Het parket verwees ook naar het strafverleden van de Mexicaan, die in 2021 al eens twee matchen geschorst werd. Naast zijn straf riskeert hij nu ook 2.000 euro boete.

Als de spelers niet akkoord gaan met het voorstel van het bondsparket, komt de zaak dinsdag voor het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni