Vervanging grasmat Koning Boudewijnstadion in september 2010 voetbal Rode Duivels Nationaal stadion 3

| Vervanging van de grasmat in het Koning Boudewijnstadion (archieffoto)

Rode Duivels keren begin juni terug naar Boudewijnstadion

© Belga - BRUZZ
31/01/2024
Updated: 31/01/2024 12.56u

De Rode Duivels oefenen op 5 juni om 20u30 in het Koning Boudewijnstadion tegen Montenegro, dat meldt de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Het al aangekondigde oefenduel tegen Luxemburg is verplaatst naar 8 juni.

De Rode Duivels oefenen op woensdag 5 juni (20u30), in aanloop naar het EK in Duitsland, in het Brusselse Koning Boudewijnstadion tegen Montenegro. Dat heeft de Belgische voetbalbond (KBVB) woensdag gemeld. De vriendschappelijke wedstrijd tegen Luxemburg, aanvankelijk voorzien op zondag 9 juni, verhuist wegens de verkiezingen die dag naar zaterdag 8 juni (20 uur, ook in het Koning Boudewijnstadion).

Eind december gaf de gemeenteraad van de stad Brussel nog groen licht om gerechtelijke stappen te ondernemen tegen de voormalige verantwoordelijken voor het onderhoud van de grasmat van het Koning Boudewijnstadion. Die stap kwam er nadat midden november de interland tegen Servië nog onverwacht moest verplaatst worden naar Leuven door de onbespeelbaarheid van de grasmat in het 'nationale stadion'.

8 februari 2023: Domenico Tedesco, hier nog als trainer van RB Leipzig in september 2022, maar nu bondscoach van de Rode Duivels, de Belgische nationale voetbalploeg

| Domenico Tedesco, bondscoach van de Rode Duivels.

Europese, federale en regionale verkiezingen

Met Montenegro zakt het nummer 70 op de FIFA-ranglijst af naar het Koning Boudewijnstadion. De Belgen speelden in het verleden slechts een keer eerder tegen het Balkanland: in mei 2012 eindigde de confrontatie op de Heizel op 2-2. Kevin Mirallas en Eden Hazard scoorden voor de Duivels. Voordien nam België het ook wel enkele keren op tegen Servië en Montenegro, toen beide landen een voetbaleenheid vormden.

Montenegro eindigde in zijn kwalificatiegroep voor het EK op de derde plaats, na winnaar Hongarije en buur/rivaal Servië (tweede) maar voor Litouwen (vierde) en Bulgarije (vijfde). De Montenegrijnen grepen met die derde stek naast een EK-ticket. De KBVB maakte verder bekend dat de uitzwaaiwedstrijd tegen Luxemburg naar zaterdagavond 8 juni verhuist, een dag vroeger dan voorzien. Op zondag 9 juni vinden in ons land immers de Europese, federale en regionale verkiezingen plaats. Daarom is er (in overleg met de stad Brussel en de televisiezenders) beslist om de oefenwedstrijd te verplaatsen naar zaterdagavond 8 juni, om 20 uur in het Koning Boudewijnstadion. ​ ​ ​

Slovakije, Roemenië en X

De Rode Duivels spelen hun eerste wedstrijd op het EK op maandag 17 juni om 18 uur in Frankfurt tegen Slovakije. Vijf dagen later, op zaterdag 22 juni, nemen ze het om 21 uur in Keulen op tegen Roemenië.

Op woensdag 26 juni, aftrap om 18 uur, sluiten de troepen van bondscoach Domenico Tedesco in Stuttgart de groepsfase af tegen een nog nader te bepalen tegenstander. Dat wordt de winnaar van poule B in de barrages van de Nations League, waarin Oekraïne, Israël, Bosnië-Herzegovina en IJsland tegenover elkaar staan. Israël ontmoet in de halve finales IJsland, Bosnië-Herzegovina treft Oekraïne. De uiteindelijke winnaar van deze barrageronde is eind maart bekend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Rode Duivels, Koning Boudewijnstadion, Montenegro, Luxemburg, Brussel Kort

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni