16 november 2023: de Royal Belgian FA KBVB leende een afdekzeil van RSC Anderlecht om het voetbalveld van het Koning Boudewijnstadion te beschermen tegen aanhoudende regen.

| 16 november 2023: de Royal Belgian FA leende noodgedwongen een afdekzeil van RSC Anderlecht om het onbespeelbare veld van het Koning Boudewijnstadion te beschermen, nadat de dag eerder de wedstrijd tegen Servië al was verhuisd naar Leuven.

Brussel-Stad dient klacht in na grasmatfiasco Koning Boudewijnstadion

RV
05/12/2023

De gemeenteraad van de stad Brussel heeft maandagavond achter gesloten deuren groen licht gegeven om gerechtelijke stappen te nemen tegen de voormalige verantwoordelijken voor het onderhoud van de grasmat van het Koning Boudewijnstadion. Dat schrijft Le Soir en bevestigt het kabinet van schepen van Sport Benoit Hellings (Ecolo) aan BRUZZ.

De stad dient klacht in tegen de fieldmanager van het stadion tussen 2015 en 2022 en de firma die verantwoordelijk was voor het onderhoud van het veld tussen 2012 en 2022. Er zouden verdachte omstandigheden aan het licht zijn gekomen, waardoor Brussel de twee beheerders verantwoordelijk houdt voor de slechte kwaliteit van het veld in aanloop naar de match van de Rode Duivels tegen Servië op 14 november.

Een dag voor de wedstrijd, die gepland stond op woensdag 15 november, stond het veld van het Koning Boudewijnstadion onder water en werd het onbespeelbaar verklaard. De wedstrijd tegen Servië werd in allerijl verplaatst naar Leuven en moest achter gesloten deuren worden gespeeld.

Onderhoud terrein

Al snel na het verplaatsen van de wedstrijd bleek volgens de stad, naast de onverwachte catastrofale weersomstandigheden (72 uur lang hevige regenval), dat er sprake was van "gebreken in de uitvoering" en verdachte praktijken rond het onderhoud en de verschillende hernieuwingen van het terrein in de afgelopen tien jaar.

De stad was hier niet van op de hoogte en zal dus klacht indienen bij de Brusselse correctionele rechtbank van eerste aanleg, met een voorlopige eis tot schadevergoeding van één euro totdat de werkelijke schade wordt geschat, schijft Le Soir.

De klacht zal gericht zijn tegen het bedrijf dat verantwoordelijk was voor de opbouw van het veld, alsook tegen David Van Wynsberghe - de voormalige veldbeheerder van Groenservice BVBA, het bedrijf dat verantwoordelijk was voor het onderhoud.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni