| De grasmat van het Koning Boudewijnstadion, op woensdagochtend 15 november.

Brussel onderzoekt klacht tegen betrokkenen onderhoud grasmat Boudewijnstadion

© Belga
22/11/2023

De stad Brussel onderzoekt in samenwerking met haar advocaten of het mogelijk is om op korte termijn een klacht neer te leggen tegen de voormalige betrokkenen van het onderhoud van de grasmat van het Koning Boudewijnstadion. Dat meldt het kabinet van schepen van Sport Benoit Hellings woensdag aan persagentschap Belga.

Er zouden verdachte praktijken en omstandigheden aan het licht zijn gekomen, waardoor de twee dienstverleners verantwoordelijk gehouden worden voor de slechte kwaliteit van het veld in aanloop naar de match van de Rode Duivels tegen Servië op 14 november.

Het Laatste Nieuws liet woensdag de voormalige field-manager aan het woord. Bio-ingenieurbodemkunde David Van Wynsberghe (58) was sinds 2009 één van de verantwoordelijken voor de grasmat in het Koning Boudewijnstadion. Zijn contract werd midden augustus met onmiddellijke ingang stopgezet. "Het valt me zwaar dat ze nu met een beschuldigende vinger naar mij wijzen voor de blamage van afgelopen week", vertelt Van Wynsberghe aan Het Laatste Nieuws. "Er wordt nu verwezen naar het verouderde drainagesysteem op de Heizel, maar dat is niet de enige reden dat er vorige woensdag niet gespeeld kon worden."

Volgens Van Wynsberghe zijn vooral de grote concerten, die meermaals per jaar in het stadion gehouden worden, de boosdoener. Onder andere Rammstein, Mylène Farmer en The Weeknd mochten dit jaar neerstrijken in het grootste voetbalstadion van het land. "Wat nu gebeurd is, is een regelrechte schande. Als schepen van Sport zou ik me diep schamen", vervolgde Van Wynsberghe.

Volgens de stad Brussel zijn er door de sportdienst van de stad de laatste maanden echter verschillende verdachte elementen aan het licht gekomen in het onderhoud van het veld. "Gezien de ernst van de gebreken in de uitvoering en van de vastgestelde verdachte omstandigheden bereidt de stad in samenwerking met haar advocaten een juridisch dossier voor om op korte termijn gerechtelijke stappen te ondernemen en klacht in te dienen", aldus de stad Brussel.

In dit stadium wijst de stad erop dat de twee dienstverleners in kwestie sinds de problemen met de grasmat in het Koning Boudewijnstadion niet meer voor de stad Brussel werken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Sport, Koning Boudewijnstadion, Benoit Hellings, drainage

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni