RWDM-fans kunnen dan toch verplaatsing naar Cercle Brugge maken

© Belga
15/03/2024

De supporters van RWDM mogen hun ploeg zondagavond gaan steunen in de uitwedstrijd bij Cercle Brugge. Dat maakte de Brusselse club vrijdag bekend. RWDM kreeg na de ongeregeldheden in de thuiswedstrijd tegen Eupen een straf van een thuis- en een uitwedstrijd zonder fans opgelegd door de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal (DRP), maar de sanctie gaat pas in na de match in het Jan Breydelstadion.

Op 21 januari moest de competitiewedstrijd tussen RWDM en Eupen in de 85e minuut definitief stopgezet worden nadat fans vuurwerkbommetjes op het veld gooiden. Het restant van de wedstrijd - 11 minuten en 20 seconden - werd drie dagen later uitgespeeld.

De club kreeg vervolgens een straf opgelegd, die pas ingaat vijftien dagen na de uitspraak. Een extra periode van zeven dagen zou toegestaan worden als RWDM in beroep zou gaan tegen de sanctie, maar dit deed het het niet. Donderdag kreeg de club alsnog het bericht dat supporters de verplaatsing mogen maken. De beroepstermijn werd van kracht ondanks de aanvaarding van de sanctie door de club. Door de beslissing missen de RWDM-fans de eerste uitwedstrijd in de play-downs.

RWDM is met nog een speeldag voor de boeg vijftiende en voorlaatste in de Jupiler Pro League. Samen met rode lantaarn Kortrijk en Eupen is de club al zeker dat het de play-offs om het behoud moet afwerken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Cercle Brugge-RWDM, Jupiler Pro League, fans RWDM

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni