BRUZZ I DVLKO

| De RWDM-fans van de Osseghem-side maken zich op voor de verplaatsing naar de Oostkantons.

RWDM-fans op hoop van zegen afgereisd naar Eupen

© BRUZZ
11/05/2024

Ongeveer 330 aanhangers van RWDM zijn zaterdagnamiddag vanuit Molenbeek vertrokken voor een busrit van 140 kilometer naar Eupen. In de Oostkantons wordt vanavond duidelijk of hun club nog kans maakt om volgend jaar in de hoogste voetbalklasse uit te komen. "We zijn gaan bidden bij het beeld van de Heilige Rita, de patrones van de hopeloze zaken, om de gebeurtenissen toch nog in ons voordeel te doen kantelen."

Voor RWDM is de situatie overduidelijk: alleen een overwinning in en tegen het al veroordeelde Eupen biedt het team nog een kans om volgend jaar in de Jupiler Pro League uit te komen.

Zaterdagavond om 18.15 uur staan de laatste wedstrijden in de zogenaamde 'Relegation play-off' op het programma: Eupen-RWDM en Charleroi-Kortrijk.

De West-Vlamingen hebben een punt meer dan de concurrenten uit Molenbeek, maar staan dus voor een verplaatsing naar leider Charleroi dat wel al zeker is van het behoud. Alleen met een overwinning (en een gelijkspel of nederlaag van Kortrijk) vermijdt RWDM dat ze rechtstreeks als tweede zakker naar 1B (de Challenger Pro League) moeten. Als dat gelukt is wachten de Brusselaars in de loop van de komende weken nog twee wedstrijden tegen een ploeg uit 1B (Lommel of Deinze) voor het definitieve behoud in de eerste klasse.

Lamentabel beleid

Vorig jaar omstreeks deze tijd was het feest enorm in het Edmond Machtensstadion, nadat RWDM met een zege tegen de beloften van Anderlecht promotie naar eerste klasse had afgedwongen. Vijftien jaar was de Brusselse club afwezig geweest op het hoogte niveau. Van die euforie blijft nu niets meer over. Een lamentabel beleid en een komen en gaan van spelers en trainers deden de club afglijden naar de onderste regionen van het klassement.

Niettemin zijn er toch nog honderden fans die ervan overtuigd zijn dat zaterdagavond de directe degradatie vermeden wordt. Zo ook de tientallen leden van fanclub Osseghem Side. Niet dat ze de strapatsen van de spelers en het bestuur vergeten zijn, maar op cruciale dagen bonkt het supportershart nu eenmaal dubbel zo hard. Een aantal leden trok de afgelopen dagen zelfs naar de Sint-Maria-Magdalenakerk in hartje Brussel. Daar bevindt zich het beeld van de Heilige Rita, de patrones van de hopeloze zaken. Zaterdagavond iets na 20.00 uur weten ze of hun gebeden verhoord zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Sport , RWDM , Eupen-RWDM , Jupiler Pro League , Relegation Play-offs , degradatie , Challenger Pro League

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni