Sissako Moussa tijdens een workout in shirt van KV Kortrijk (links) en tijdens een wedstrijd met RWDM (rechts)

| Sissako Moussa tijdens een workout in shirt van KV Kortrijk (links) en tijdens een wedstrijd met RWDM (rechts.)

RWDM-huurling die in truitje KV Kortrijk poseert, wordt de laan uitgestuurd

JB
© BRUZZ
21/03/2024

Alsof RWDM nog niet met genoeg kopzorgen kampt, heeft de club nu ook een speler op straat gezet. Huurspeler Moussa Sissako moet andere oorden opzoeken omdat de verdediger op sociale media een foto postte waarop hij een truitje van KV Kortrijk draagt, nota bene een van de ploegen die RWDM binnenkort bekampt in de play-downs.

Sissako werkt momenteel aan zijn revalidatie na een knieblessure. Het was sowieso onwaarschijnlijk dat de huurling van het Russische team FC Sotsji dit seizoen nog in actie zou komen, maar daar heeft hij alvast eigenhandig voor gezorgd.

Op Instagram deelde de Malinees een doordeweekse foto waarop hij aan het werk is in de gym. Minder alledaags is het feit dat de huurspeler een truitje draagt van KV Kortrijk, de ploeg die RWDM naast Charleroi en Eupen vanaf volgende maand tegenkomt in de Relegation Play-offs. In die minicompetitie moet RWDM vechten voor het behoud.

‘Onaanvaardbaar’

Hoewel zijn broer Abdoulaye bij KV Kortrijk speelt, vindt het RWDM-bestuur de foto een brug te ver. Algemeen directeur Maxime Vossen legde aan Sudinfo uit dat RWDM “niet kan aanvaarden dat Sissako een shirt van een rechtstreekse concurrent draagt”.

"Ook al is Moussa geen slecht mens en wenst hij de club het beste toe, we kunnen deze houding niet accepteren." Dat Sissako in de lappenmand ligt, verandert daar niets aan, klinkt het.

"We proberen geen geld te besparen. De regels, sponsors, identiteit en imago van de club moeten worden gerespecteerd. We hadden dit besluit ook genomen als hij fit was geweest."

‘Overdreven’

Een andere broer van Sissako, die zijn belangen behartigt als zaakwaarnemer, reageerde in Franstalige media op de beslissing van het RWDM-bestuur.

“Het is overdreven. We zouden het perfect aanvaard hebben als de club had gezegd dat ze vier maanden salaris wilden besparen, aangezien Moussa dit seizoen geen minuten meer zal maken”, aldus Souleymane Sissako. “Maar nu kunnen we niet begrijpen dat de club hem zomaar laat vallen.” Sissako had immers nog een aankoopoptie in zijn contract staan, maar zover zal het dus niet komen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni