| lay Camara (RWDM) en Thibo Somers (Cercle Brugge) vechten voor de bal.

RWDM op laatste plaats na zware nederlaag op Cercle Brugge

© Belga
18/03/2024

Cercle Brugge kon zich plaatsen voor de Champions’ Play-off na een overwinning van 4-0 tegen RWDM. Daardoor zakken de Molenbekenaars naar de laatste plaats in de Jupiler Pro League.

Cercle kwam na amper vier minuten al op voorsprong, via wie anders dan topschutter Kévin Denkey. Competitietreffer nummer 23 dit seizoen voor de 23-jarige Togolese international. Na 22 minuten hadden de Bruggelingen een dubbele voorsprong te pakken.

Edgaras Utkus trapte in de kluts na een hoekschop de 2-0 tegen de netten. Vlak na de pauze volgde de 3-0 van de Ecuadoriaanse aanvaller Alan Minda en zo was de wedstrijd helemaal gespeeld. Thibo Somers maakte er in het slot nog 4-0 van. Seizoensrevelatie Cercle mag zo naar de Champions' Play-off.

RWDM staat nu laatste in de Jupiler Pro League. In de strijd tegen de degradatie, moet de Molenbeekse club het opnemen tegen Sporting Charleroi, Eupen en KV Kortrijk.