RWDM-supportersprotest tijdens wedstrijd tegen KAS Eupen van 21 januari 2024

| RWDM-supporters tijdens wedstrijd tegen KAS Eupen van 21 januari 2024.

RWDM stelt Fransman Bruno Irles aan als nieuwe trainer

© Belga
14/02/2024

RWDM legt zijn lot in handen van de Franse trainer Bruno Irles. Hij moet de club in de hoogste voetbalklasse houden. RWDM bevestigde zijn aanstelling dinsdagavond kort voor middernacht.

Irles is in Molenbeek de opvolger van Claudio Caçapa, die zondag werd ontslagen na het 0-4-verlies tegen Antwerp.

RWD Molenbeek kon sinds medio december en de 3-0-zege tegen STVV niet meer winnen in de competitie. Van de laatste zeven competitiewedstrijden werden er zes verloren, enkel tegen Standard kon een punt gesprokkeld worden. Met nog slechts vijf speeldagen te gaan voor het einde van de reguliere competitie, zijn de Brusselaars weggezakt naar de op twee na laatste plaats. Met 22 punten uit 25 matchen laat RWDM alleen Eupen (21) en Kortrijk (18) achter zich.

Irles is een oud-speler van AS Monaco. Als hoofdcoach deed hij ervaring op bij het Moldavische Sheriff Tiraspof, en FC Pau (Nationaal - L2), US Quevilly-Rouen (Nationaal - L2) en ESTAC Troyes (L1) in eigen land.

Ideale man om RWDM te redden

"Bruno Irles heeft verschillende promoties in Frankrijk op zijn naam staan, evenals een succesvolle "reddingsmissie" met ESTAC Troyes. De club is ervan overtuigd dat hij de ideale man is om RWDM in eerste klasse te houden. Indien dit lukt zal zijn contract automatisch met een seizoen worden verlengd", legt RWDM uit. Irles zal worden bijgestaan door T2 Jérémy Clément.

"Ik kijk ernaar uit om deze nieuwe uitdaging aan te gaan, met de hulp van de hele club en zijn vele supporters, in een kampioenschap dat ik al lange tijd volg", zegt Irles, die komende zaterdag (17 februari) debuteert met een verplaatsing naar Genk.

"We zijn verheugd Bruno bij de club te verwelkomen. Zijn tactisch pragmatisme, zijn vermogen om het potentieel van zijn spelers te benutten en zijn expertise in individuele spelersontwikkeling maken hem de ideale kandidaat voor deze missie", aldus CEO Gauthier Ganaye.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport, RWDM, Jupiler Pro League, Igor De Camargo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni