| Scène uit de bewuste wedstrijd van RWDM in en tegen Mechelen.

RWDM tekent beroep aan tegen beslissing: 'Foutieve toepassing van de spelregels'

© Belga
09/02/2024

Promovendus RWDM gaat in beroep tegen de beslissing van het Professional Refereeing Department (PRD), inzake het verzoek tot het herspelen van de wedstrijd van eind januari tegen KV Mechelen, zo maakte de Brusselse club vrijdagavond bekend.

Het PRD liet eerder deze week weten de klacht van RWD Molenbeek, over een gecontesteerde scheidsrechterlijke beslissing tijdens de wedstrijd tegen KV Mechelen (3-1), niet over te maken aan de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal.

RWDM ging enkele dagen na de nederlaag op het veld van KV Mechelen in beroep bij het PRD. Volgens de Brusselse club vond tijdens de wedstrijd "een aanzienlijke scheidsrechterlijke dwaling" plaats, die het resultaat beïnvloedde. RWDM vond dat het in de 69e minuut een strafschop had moeten krijgen na hands van thuisspeler Geoffry Hairemans. Maar de promovendus kreeg geen penalty, ook niet na tussenkomst van de VAR. De Brusselse club wilde daarom de uitslag laten schrappen en de wedstrijd herspelen.

Foutieve toepassing spelregels

"Gezien het een beoordelingsfout van de scheidsrechter betreft met betrekking tot de spelsituatie en niet een fout inzake de toepassing van de spelregels, heeft het Professional Refereeing Department besloten het verzoek tot annulering van het resultaat en uitstel van de wedstrijd te weigeren, ondanks de getuigenis van de scheidsrechter van de wedstrijd, Brent Staessens, waardoor RWDM volhardt in zijn standpunt dat het wel degelijk gaat om een foutieve toepassing van de spelregels", klinkt het vrijdagavond in een mededeling. "RWDM is dan ook zeer verrast door deze beslissing en kondigt aan hiertegen beroep aan te tekenen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport, RWDM, KV Mechelen-RWDM, scheidsrechter

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni