Gauthier Ganaye bleef slechts één seizoen aan als ceo van RWDM.

Het blijft woelig bij RWDM. Enkele dagen na de wanprestatie in Eupen die de degradatie bezegelde, zet de Molenbeekse club ceo Gauthier Ganaye aan de deur. Eigenaar en voorzitter John Textor stuurt ook rekruteringshoofden Tom Chambers en Oliver O’Connell de laan uit. Dat deelt RWDM mee in een statement.

“Deze beslissingen zijn het resultaat van de wens van de club en Eagle Football (de groep die RWDM in handen heeft, red.) om de sportieve cel te herstructureren en een nieuwe basis te leggen voor het seizoen 2024-2025 om snel te kunnen presteren in 1B”, klinkt het.

Zaterdagavond liet RWDM het na om de laatste strohalm in de strijd om het behoud te grijpen. Het team van Yannick Ferrera ging pijnlijk de boot in bij het al gedegradeerde Eupen, waardoor het volgend jaar uitkomt in tweede klasse, de Challenger Pro League.

Conclusies

De club laat verder weten dat de directie alle spelers en stafleden individueel heeft ontmoet “om de oorzaken van de degradatie te analyseren en uit de gemaakte fouten te kunnen leren”.

“In samenwerking met Eagle Football zullen we nu de nodige tijd nemen om de juiste conclusies te trekken en zo goed mogelijk te starten met de voorbereidingen voor het volgende seizoen”, aldus RWDM.

Voor Gauthier Ganaye betekent de exit een nieuwe episode in een soap vol pijnlijke eindes. Eerder degradeerde hij als ceo ook al met KV Oostende en Nancy. Ganaye zong het nog geen jaar uit als ceo van RWDM.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Sport , RWDM , Gauthier Ganaye , Challenger Pro League

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni