| Om deze beker wordt op Hemelvaartsdag 9 mei gestreden.

Timing bekend: Union gaat op 9 mei om 15.30 uur op zoek naar Belgische beker

JB
© BRUZZ
20/03/2024

Fans kunnen het met stip in hun agenda noteren: Union jaagt op donderdag 9 mei om 15.30 uur op zijn eerste bekerwinst in 110 jaar. Ticketinformatie voor de finale tegen titelverdediger Antwerp op de Heizel volgt later.

Even leek het Europese parcours van Union mogelijk roet in het eten van de kalendermanager te gooien, maar door de uitschakeling in de Conference League vorige week kan de finale van de Croky Cup zoals gepland plaatsvinden op Hemelvaartsdag. De Pro League maakte woensdag bekend dat de bal zal rollen vanaf 15.30 uur.

De ultieme strijd om de beker speelt zich dus te midden van spannende weken af voor de competitieleider, want vier dagen eerder staat de derby tegen Anderlecht op het programma in de Champions’ Play-offs. Paars-wit is momenteel de eerste achtervolger in het klassement. Na de bekerfinale volgen nog de laatste drie competitiewedstrijden.

Union en Antwerp zullen elkaar trouwens drie keer in de ogen kijken in twee weken tijd: eind april kruisen de bekerfinalisten ook al de degens in de play-offs.

Concrete ticketinfo voor de bekerfinale is er momenteel nog niet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Union Saint-Gilloise , Antwerp , bekerfinale , Beker van België , Croky Cup , Koning Boudewijnstadion

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni