12 km van Anderlecht

| Bij de vorige editie liep het parcours van de loopwedstrijd wel door het stadion van RSCA.

Traditionele passage langs Lotto Park vanavond niet in loopwedstrijd 12 km van Anderlecht

© Belga - BRUZZ
21/06/2024

Het parcours van de 12 km van Anderlecht, die deze vrijdagavond gelopen wordt, zal dit jaar niet door het iconische Lotto Park lopen. Traditioneel is dat het hoogtepunt van de loopwedstrijd. Volgens de gemeente komt de wijziging aan het parcours door onvoorziene werkzaamheden in het stadion.

Het Lotto Park zal vrijdagavond niet in het parcours van de 12 km van Anderlecht zitten. Volgens de gemeente komt dat door onvoorziene werkzaamheden in het stadion. Voetbalclub Anderlecht, dat de eigenaar is van de sporttempel, geeft als reden daarvoor onvoorziene werkzaamheden op, zo verklaart de sportdienst van de gemeente.

Dat weerhoudt het loopevent, dat ook een parcours van zes kilometer aanbiedt en een jeugdwedstrijd, er niet van om aan populariteit te winnen. Het evenement zag het aantal deelnemers vorig jaar al verdubbelen naar tweeduizend, dit jaar doet de loopwedstrijd er nog eens 268 ingeschrevenen bovenop.

Zevende editite

Onder dat recordaantal zullen zich nu heel wat wat teleurgestelde deelnemers bevinden. De passage over het grasveld van het stadion stond namelijk wel op het oorspronkelijke programma. Traditioneel is dat het hoogtepunt van het sportevenement, dat aan zijn zevende editie toe is.

RSC Anderlecht geeft werken op als reden om de passage door het stadion te schrappen, zo verdedigt de gemeente, die heeft geprobeerd om een alternatieve route te vinden via de trainingsacademie van Neerpede. Maar ook die optie werd ook door paars-wit uitgesloten wegens training van het basiselftal.

De organisatoren verzekeren dat het de bedoeling is om het Lotto Park volgend jaar opnieuw in het parcous op te nemen. Ze hopen bij die editie de kaap van drieduizend deelnemers te kunnen halen.

Neerpede

De start en finish bevinden zich dit jaar in het nieuwe sportcentrum Neerpede, vlakbij de atletiekbaan van het Jesse Owensstadion, en niet meer in het Astridpark. Dat zal ook bij volgende edities het geval zijn, want de gemeente wil dat sportevenementen zo veel mogelijk geconcentreerd worden in Neerpede. Het sportcentrum beschikt onder andere over een kunstskipiste, een golfbaan en een hockeyclub.

De wedstrijd start vrijdagavond om 19 uur, anderhalf uur later volgt de prijsuitreiking.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni