Union Sint-Gillis en RSC Anderlecht zijn zondagavond op de zevende speeldag in de Champions' Play-offs niet tot scoren gekomen: 0-0. Door de doelpuntloze draw is Club Brugge na zijn 1-2-zege van eerder op de dag op het veld van uittredend landskampioen Antwerp alleen leider met 45 punten, voor RSCA (43 ptn) en Union (42 ptn).

Paars-wit schoot het snedigst uit de startblokken in het Dudenpark. Thomas Delaney kopte in de handen van Anthony Moris en Majeed Ashimeru aarzelde te lang om te besluiten. De Unionisten repliceerden via Mohamed Amoura, die zijn uithaal onschadelijk gemaakt zag worden door Kasper Schmeichel. Halverwege de eerste helft toonde de fel bekritiseerde Moris zijn waarde door zowel Kasper Dolberg als Anders Dreyer in dezelfde fase van de openingstreffer te houden.

De Anderlechtse aanvoerder Jan Vertonghen moest na ruim een halfuur geblesseerd de strijd staken. Hij werd vervangen door Federico Gattoni. Kevin Mac Allister dacht niet veel later de score geopend te hebben, maar de VAR floot hem terug na voorafgaand buitenspel van Koki Machida, die met het hoofd verlengd had.

Na ruim een uur spelen moest Schmeichel opnieuw zijn kunnen etaleren op een pegel van Amoura. Ook Gustav Nilsson geraakte 20 minuten voor tijd niet voorbij de Deense doelwachter. De slotfase leverde geen doelpunt meer op.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni