Belga

| Cameron Puertas in actie tijdens de wedstrijd tegen Cercle Brugge.

Union knokt zich naar winst bij Cercle, Anderlecht voorlopig nog geen kampioen

© Belga
19/05/2024

Union blijft in de titelrace. De Brusselaars wonnen zondag op de negende en voorlaatste speeldag van de Champions' play-offs in de Jupiler Pro League met 1-2 bij Cercle Brugge. Gustaf Nilsson en Alessio Castro-Montes zorgden voor de bezoekende goals. Tussendoor scoorde Felipe Augusto voor Cercle Brugge. Door de overwinning van Union kan Anderlecht vanavond nog geen kampioen spelen. Paars-wit ontvangt om 18u30 Club Brugge in het Lotto Park.

De partij in het Jan Breydelstadion begon met kansen aan beide zijden. Moris moest na vijf minuten een eerste keer in actie komen op een schotje van Daland. De reactie van Union kwam er via Amoura. Die tikte op aangeven van Puertas naast.

De wedstrijd had een goal nodig en die kwam er ook net voor het halfuur. Amoura vond voor doel spitsbroeder Nilsson en die tikte raak, 0-1. Cercle baalde, maar ging meteen in de achtervolging. Felipe Augusto vlamde de bal heerlijk tegen de netten, maar ref De Cremer keurde het doelpunt in eerste instantie af voor voorafgaand handspel van Lemaréchal. Op aangeven van de VAR werd de goal toch goedgekeurd, 1-1. Beide ploegen gingen met een gelijke stand de kleedkamers in.

Schijnbeweging

Na rust startte Union voortvarend. Amoura miste eerst nog voor Warleson, maar Castro-Montes twijfelde enkele minuten later niet. De rechterwingback zette met een schijnbeweging twee Cercle-spelers in de wind en plaatste de bal keurig in doel, 1-2.

De Brusselaars hadden het overwicht en Amoura raakte met een vlam de lat. Aan de overzijde prikte ook Cercle nog eens tegen. Somers stuitte op Moris. Topschutter Denkey kwam enkele centimeters te kort om de gelijkmaker binnen te koppen. Het bleef bibberen voor Union tot het einde, maar de bezoekers trokken de overwinning over de streep.

Voordeel

Door de zege komt Union voor even opnieuw aan kop in de Champions' play-offs, met 46 punten. Anderlecht en Club Brugge, die nog moeten spelen, tellen ook 46 punten, maar bij een gelijke stand heeft Union het voordeel. Cercle Brugge blijft vierde, met 36 punten, voor Genk (34 punten) en Antwerp (29 punten).

De beslissing over het kampioenschap verschuift door de zege van Union naar volgende week. Dan zijn er op de slotspeeldag Union-Genk, Antwerp-Anderlecht en Club Brugge-Cercle Brugge. De eventuele winnaar in Anderlecht-Club Brugge vanavond komt in polepositie te liggen voor de titel.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni