Belga

| Woensdag 28 februari 2024, spelers en fans van Union vieren na de zege tegen Club Brugge de kwalificatie voor de finale van de Beker van België.

Union mag 19.000 fans meenemen naar bekerfinale in Koning Boudewijnstadion

© BRUZZ
04/04/2024

Competitieleider Union mag op donderdag 9 mei bijna twintigduizend fans meenemen naar de finale van de Beker van België tegen Antwerp in het Koning Boudewijnstadion. Dat verneemt BRUZZ bij de club. Er komt ook een fandorp voor blauw-geel aan het Atomium.

Na een handvol mindere wedstrijden (een kansloze nederlaag tegen Racing Genk en gelijke spelen tegen AA Gent en Antwerp) valt Union voor het eerst sinds dit seizoen ten prooi aan enige twijfel.

Toch valt er voor de club de komende weken nog heel wat te winnen. De Brusselaars staan nog altijd aan de leiding in de Jupiler Pro League en over een maand kan de ploeg voor het eerst in 110 jaar de Beker van België winnen. Tegenstander op Hemelvaartsdag is regerend landskampioen FC Antwerp.

Donderdag raakte ook bekend hoeveel supporters van beide clubs in het Koning Boudewijnstadion zullen toegelaten worden. Zowel Antwerp als Union mag 19.000 fans meebrengen. Vanwege veiligheidsmaatregelen zal de capaciteit van het stadion die bewuste donderdag beperkt worden tot 39.000 toeschouwers.

Fandorp

De ticketverkoop voor de bekerfinale start volgende week maandag of dinsdag. Voor het goedkoopste ticket (tribune 2, rechts van de hoofdtribune) moet 35 euro betaald worden. Zogenaamde business tickets (in tribune 1) kosten 70 euro per stuk.

De laatste jaren is het een trend dat clubs die de bekerfinale spelen ook een eigen fandorp mogen uitbouwen. Op Hemelvaartsdag zal de blauw-gele fanzone zich vlak onder het Atomium bevinden, in de buurt van metrostation Stuyvenbergh.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Union Sint-Gillis , Koning Boudewijnstadion , bekerfinale , Beker van België , Union-Antwerp

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni