| Noah Sadiki van Union kan de teleurstelling niet wegsteken tijdens de match tegen KRC Genk.

Union mist start en verliest met 1-0, titelstrijd helemaal open

© Belga
01/04/2024

Union is de Champions' Play-offs van de Jupiler Pro League op paasmaandag begonnen met een nederlaag op verplaatsing bij KRC Genk. De wedstrijd in de Cegeka Arena eindigde op 1-0, na een goal van Tolu Arokodare (27.). De titelstrijd ligt zo weer helemaal open.

Union verscheen met de nodige druk op de schouders aan de aftrap. De Brusselaars overvleugelden de concurrentie tijdens de reguliere competitie, maar door de halvering van de punten en de overwinning van RSC Anderlecht in zijn PO-opener van zaterdag tegen Antwerp (1-0), stond de paars-witte stadgenoot plots op gelijke hoogte in de stand.

Noah Sadiki kreeg voor het kwartier een mooie kans na een knap ingestudeerde hoekschop, maar kon zijn poging niet kadreren. Arokodare (27.) bracht Genk, zonder Bryan Heynen, met het halfuur in zicht verdiend op voorsprong. Union-doelman Anthony Moris schatte een diepe bal van Patrik Hrosovsky verkeerd in, waarna de lange Nigeriaan het leer voorbij de weifelende Moris duwde.

In de tweede helft bleven grote doelkansen uit. Union probeerde op zoek te gaan naar de gelijkmaker - evenwel zonder succes. Alessio Castro-Montes kreeg de grootste kans voor RUSG vanuit scherpe hoek, maar thuiskeeper Maarten Vandevoordt redde. Union-woelwater Christian Burgess pakte in de toegevoegde tijd nog rood toen hij bij een ingooi de bal pardoes in het gelaat van Arokodare wierp.

In de stand moet Union, dat voor het eerst sinds midden september in de competitie verliest, Anderlecht naast zich dulden (35 punten). Genk en Club Brugge volgen met 27 punten. Komend weekend staat de tweede speeldag in de Champions' Play-offs geprogrammeerd. Antwerp en Genk openen zaterdag (20u45) de debatten in het Bosuilstadion. Union ontvangt zondag (13u30) in het Dudenpark Cercle, Club speelt later die dag (18u30) gastheer voor Anderlecht. De nacompetitie om de landstitel telt tien speeldagen.

20d7fb56-belgaimage-90190386.jpg

| Coach Alexander Blessin tijdens de match KRC Genk-Union.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni