| Doelpuntenmaker Amoura wordt gefeliciteerd door zijn ploegmaats.

Union ook oppermachtig tegen Racing Genk

© BRUZZ - Belga
03/02/2024

Union Saint-Gilloise heeft zich zaterdagavond op de 24ste speeldag in de Jupiler Pro League eens te meer opgeworpen als de te kloppen titelkandidaat. Racing Genk, dat de Brusselaars op de zevende speeldag als laatste team in competitieverband wist te kloppen (toen 0-2 in het Dudenpark), beet zijn tanden nu wel stuk op het meesterschap en de flair van de Brusselaars: 0-1.

Koploper Union vergroot op die manier zijn voorsprong op eerste achtervolger RSC Anderlecht, dat zondag nog aantreedt tegen AA Gent, voorlopig tot dertien punten. Genk sluit de top zes met 36 punten.

De eerste grote kans liet wel 35 minuten op zich wachten in de Cegeka Arena van Genk. Maarten Vandevoordt, doelman van RC Genk, pareerde een gekruist schot van Cameron Puertas met een voetveeg. Even voor het uur moest Zakaria El Ouahdi de Genkse meubelen redden. De Marokkaanse rechtsachter schoot zijn doelman Vandevoordt te hulp door een schot van Noah Sadiki voor de doellijn te keren.

Union, het grootste deel van de wedstrijd oppermachtig, sloeg kort na het uur toe. Mohamed Amoura, de kleinste speler op het veld, kopte halverwege de tweede helft een scherp aangesneden vrije trap van Puertas aan de eerste paal tegen de touwen.

Genk kreeg daarna nog wel enkele mogelijkheden, maar het meesterschap van Burgess en co. bleef tot het laatste fluitsignaal overduidelijk.

Woensdagavond wacht Union een nieuwe confrontatie die kan tellen. In het Jan Breydelstadion vindt dan de heenwedstrijd van de halve finales in de Beker van België tegen rivaal Club Brugge plaats.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Union Saint-Gilloise, Mohamed Amoura, Jupiler Pro League, Cameron Puertas

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni