| Union wint op het veld van OHL

Union pakt driepunter tegen OHL en is zeker van eerste plaats na reguliere fase

02/03/2024

Union heeft zaterdag een 0-2 zege geboekt op bezoek bij Oud-Heverlee Leuven. Ross Sykes (28.) opende de score voor de leider. Casper Terho (74.) legde de eindstand vast. Union is dankzij de driepunter zeker van de eerste plaats na de reguliere fase van de competitie en dus ook van een Europees ticket voor volgend seizoen.

OHL voetbalde goed mee met Union, maar keek iets voor het halfuur tegen een achterstand aan. Na een hoekschop duwde Sykes de bal van dichtbij binnen. Woensdag was de Engelse verdediger ook al goed voor een doelpunt in de bekerwedstrijd tegen Club Brugge (2-0). Op slag van rust was Union dichtbij de 0-2. Een schot van Terho belandde tegen de lat. De Fin trof in de tweede helft wel raak. Hij rondde een mooie combinatie met de ingevallen Nilsson beheerst af. Na 28 gespeelde wedstrijden blijft Union royaal aan de leiding met 68 punten. Eerste achtervolger Anderlecht telt elf eenheden minder. Paars-wit ontvangt zondag Eupen. OH Leuven blijft in de gevarenzone. Het is dertiende met 26 punten.