Anan Khalaili met Maccabi Haifa in september 2023 tegen Stade Rennes in de Europa League

| Anan Khalaili met Maccabi Haifa in september 2023 tegen Stade Rennes in de Europa League.

Union staat op zucht van duurste transfer uit clubgeschiedenis

JB
© BRUZZ
26/03/2024

Wordt Anan Khalaili volgend seizoen het nieuwe goudhaantje van Union? De competitieleider zou erg dicht staan bij de komst van de veelbelovende 19-jarige Israëlische winger. Met de overgang zou tot 7,5 miljoen euro gemoeid zijn, ofwel mogelijk de duurste inkomende transfer uit de geschiedenis van Union.

Volgens de Israëlische sportpers is de deal al in kannen en kruiken en is Anan Khalaili maandag op een vliegtuig gestapt om een vierjarig contract te tekenen bij Union, dat vanaf komend seizoen een beroep zou kunnen doen op de diensten van Khalaili. Vandaag verdedigt de buitenspeler de kleuren van Maccabi Haifa, een van de succesvolste Israëlische clubs.

Anan Khalaili staat te boek als dé wissel op de toekomst in het Israëlische voetbal. De flankaanvaller maakte vooral furore met zijn prestaties bij het nationale U20-elftal op het WK afgelopen jaar, waar Israël brons pakte. Ook in de Europa League en de Conference League toonde Khalaili zijn kunnen al.

Nieuwe recordaankoop?

Met de nakende komst van Khalaili zinspeelt Union al op een mogelijk vertrek van aanvallende speerpunten zoals Mohamed Amoura, die dit seizoen als een van de absolute smaakmakers geldt in het Dudenpark.

Het is dan ook niet ondenkbaar dat Union, net als vorig seizoen, een aanzienlijk aantal sleutelpionnen zal moeten laten gaan, zeker als er straks een prijs in de wacht gesleept wordt. Union speelt de bekerfinale tegen Antwerp en begint komend weekend als leider aan de Champions’ Play-offs.

Opvallend is dat Khalaili, die deze week zijn medische tests zou afleggen, tot 7,5 miljoen euro moet kosten. Als die cijfers kloppen, is Union op weg om de duurste inkomende transfer uit de clubgeschiedenis te realiseren.

Sneltrein

Voorlopig staat dat clubrecord op naam van – jawel – Mohamed Amoura. Nog een parallel: volgens Israëlische voetbalkenners is ook Khalaili net als Amoura een notoire sneltrein tussen de lijnen – dit seizoen liet hij zich al flitsen met 36 km/u.

Niet alleen Amoura, maar ook Gustaf Nilsson zal straks in de kijker staan van een trosje buitenlandse clubs. De boomlange spits liet zich deze week met twee goals meteen opmerken bij zijn eerste interlands voor Zweden. Alles wijst er nu al op dat verse offensieve zuurstof in de zomermaanden welkom zal zijn in het Dudenpark.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni