Alexander Blessin, trainer van Royale Union Saint-Gilloise

| Alexander Blessin, trainer van Royale Union Saint-Gilloise.

Union staat voor zware opdracht in Frankfurt

© Belga
22/02/2024

Union moet donderdagavond op bezoek bij de Duitse subtopper Eintracht Frankfurt in de terugwedstrijd van de barrages in de Conference League, het derde Europese niveau.

De Brusselaars staan voor een zware opdracht, na de 2-2 van vorige week in de heenwedstrijd. De Belgische competitieleider kwam toen snel 0-2 achter, maar toonde in het Lotto Park van Anderlecht veerkracht en sleepte nog een draw uit de brand. Het moet de troepen van Alexander Blessin vertrouwen geven voor de return in het Deutsche Bank Park, waar de Rode Duivels komende zomer een EK-groepswedstrijd afwerken en de thuisfans steeds voor een helse sfeer zorgen.

Union hoopt zich bij Club Brugge te voegen, dat als poulewinnaar in de Conference League meteen zeker was van zijn plaats in de achtste finales. Daarvoor wordt vrijdagmiddag geloot in het UEFA-hoofdkwartier in het Zwitserse Nyon. AA Gent raakte woensdag in een leeg stadion niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen het Israëlische Maccabi Haifa en zag zijn Europese seizoen zo eindigen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni