| Gustav Nilsson zorgde in de tweede helft voor de gelijkmaker. De 2-2 is een onverhoopt resultaat na een catastrofale start.

Union mag nog hopen op kwalificatie voor de achtste finales van de Conference League, een onverwachte conclusie na een dramatische start van het duel tegen Eintracht Frankfurt. Het gelijkspel, (2-2) na een meeslepende wedstrijd, is een terechte uitslag en zegt nog niks over de afloop van de krachtmeting die volgende week donderdag in de Duitse stad een vervolg krijgt.

Had het te maken met het late afmelden van de geblesseerde doelman Moris of waren het de lenteachtige temperaturen voor de aftrap, maar hoe Union de wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt aanvatte, leek in niets op de reputatie die het team zich de voorbije drie seizoenen, ook in Europa, heeft bijeen gevoetbald. Nog geen tien minuten waren gespeeld of de Brusselaars moesten al een achterstand van twee doelpunten goedmaken. Laconiek verdedigen en een mistrap van Lapoussin leidden tot doelpunten van Chaibi (na een geslaagde dribbel van Nkounkou) en Kalajdzic (via een razendsnelle tegenaanval).

Met nog tachtig minuten te gaan leek Union een gewillige prooi in de klauwen van de sterke Duitsers en klaar voor een historische afstraffing. Pas tegen het naderen van het halfuur schrok de leider in de Jupiler Pro League enigszins wakker uit de nachtmerrie. Een kopbal van Nilsson scheerde net naast de paal, maar kort daarna moest Lindner, de doelman die zich zijn invalbeurt ook anders zal hebben voorgesteld, alweer ingrijpen op pogingen van Chaibi en Kalajdzic.

*lees verder onder foto

| Union wist zich in het begin van de wedstrijd geen raad met het vinnige spel van de Duitsers uit Frankfurt.

Geweldige metamorfose

Toen weinig nog wees op een remonte van de thuisploeg stond het plots 1-2. Rasmussen scoorde van dichtbij na een ingeving van Amoura. Het zou de aanzet blijken voor een geweldige metamorfose, die vooral in het begin van de tweede helft tot wervelende acties en dito kansen voor de Brusselaars leidden. Puertas, Nilsson en Rasmussen bestookten de Duitse keeper Trapp, maar de gelijkmaker bleef uit. Die leek wel in de maak toen alweer Nilsson een vrije trap van Puertas voor het binnen koppen had, maar toch centimeters te hoog mikte.

Onder aanvoering van Puertas, een onvermoeibare Vanhoutte en een vaak oprukkende Machida duwde Union de Duitsers terug tegen het eigen doel. Op deze manier kon succes niet uitblijven. Uiteindelijk was het Nilsson, in het strafschopgebied vaak in staat tot even bizarre als briljante acties, die met een subtiele tik van zijn rechtervoet de bal over de uitgelopen doelman boog.

Heel even leek Union te willen doorduwen om met een voorsprong volgende week naar het financiële hart van Europa af te reizen, maar in het laatste kwartier bleken de krachten uit de lichamen te zijn gevloeid. Ook een rode kaart voor een eerder onbenullig handspel van Vanhoutte temperde de aanvalsdrang van het team van Alexander Blessin, de Duitse coach van Union.

Over precies een week treffen de twee teams elkaar opnieuw. Op basis van wat er in Lotto Park donderdagavond te zien was valt onmogelijk te zeggen wie in het majestueuze Waldstadion aan het langste eind zal trekken.