| De Urban Youth Games gingen donderdag van start in Molenbeek.

Urban Youth Games van start in Sint-Jans-Molenbeek

© Belga
21/03/2024

De Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek heeft de vijfde editie van de Urban Youth Games afgetrapt. Het inclusieve sportevenement wil jongeren uit verschillende omgevingen met elkaar in contact brengen om vooroordelen te overstijgen. Bokser Mohamed El Marcouchi en Team België-atlete Imke Vervaet leidden het evenement in goede banen.

Het sportevenement brengt 1.500 Brusselse jongeren uit het vijfde en zesde leerjaar samen "om de waarden van inclusie te beleven", aldus de organisatie. "De Urban Youth Games zetten zich in om jongeren die elkaar niet kennen bij elkaar te brengen door middel van leuke sportactiviteiten, waarbij ze worden aangemoedigd om vooroordelen en verschillen te overwinnen."

Het evenement omvat een breed scala aan sporten, waaronder hockey, rugby, atletiek, voetbal, poull ball, worstelen, jiu-jitsu, boccia, korfbal, dans en ultimate frisbee.

Europese editie

De Urban Youth Games, mede ondersteund door Belfius, worden na Molenbeek onder meer ook in Doornik, Waver, Antwerpen, Ukkel, Mechelen, Brugge, en zelfs Parijs georganiseerd. De Brusselse scholen die deelnemen aan de editie in Molenbeek krijgen meteen ook de kans om deel te nemen aan de eerste Europese editie van de spelen, die vindt plaats op 31 mei 2024 in Seine-Saint-Denis in Parijs.

"We zijn heel blij dat de gemeente Sint-Jans-Molenbeek ons voor het vijfde jaar op rij steunt ", zegt Antoine Degavre, algemeen directeur van de Urban Youth Games. "Dit illustreert de voortdurende inzet van de gemeente voor de sociale cohesie en de ontwikkeling van haar jongeren in de samenleving."

"We lanceerden de jeugdspelen in Molenbeek. Vandaag is het een groot evenement en ik ben er trots op dat onze schoolkinderen massaal deelnemen", concludeert Molenbeeks burgemeester Catherine Moureaux (PS).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Sport , Urban Youth Games , Catherine Moureaux , Brussel Kort , Imke Vervaet

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni