Belga

| Vincent Kompany als trainer van Burnley tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tegen Racing Genk, vorige zomer.

Vincent Kompany, zoon van de Noordwijk, wordt trainer van Bayern München

© BRUZZ - Belga
25/05/2024

Bayern München en het naar de Engelse tweede klasse gedegradeerde Burnley hebben een akkoord bereikt omtrent de overgang van coach Vincent Kompany, zo meldt het doorgaans goed ingevoerde Sky Deutschland zaterdag. Enkel de handtekening van de 38-jarige voormalige Rode Duivel zou nog ontbreken.

Het transferbedrag zou tien à twaalf miljoen euro bedragen. De voorbije dagen werd er onderhandeld omtrent de afkoopsom, aangezien de 38-jarige Kompany bij Burnley nog een contract heeft tot medio 2028. Bij de Rekordmeister zou Kompany kunnen tekenen voor drie seizoenen.

Vincent Kompany, die leerde voetballen op de pleintjes in de Brusselse Noordwijk maar ondertussen is uitgegroeid tot wereldburger, speelde na zijn doorbraak bij RSC Anderlecht in Duitsland bij HSV, tussen 2006 en 2008. Nadien verkaste hij naar Manchester City waar hij uitgroeide tot clubicoon en tot 2019 het ene na het andere succes behaalde.

Bij Anderlecht zette hij vervolgens ook zijn eerste stappen als trainer, waarna hij in de zomer van 2022 naar Burnley trok. Met The Clarets dwong hij in zijn eerste seizoen meteen promotie af naar de Premier League. Maar de promovendus degradeerde deze lente dus na amper een seizoen weer.

Met de komst van Kompany komt er bij Bayern een einde aan een wekenlange trainerssoap, nadat het vertrek van Thomas Tuchel was aangekondigd. Leverkusen-coach Xabi Alonso, Duits bondscoach Julian Nagelsmann, Oostenrijks bondscoach Ralf Rangnick, Crystal Palace-trainer Oliver Glasner en Benfica-coach Roger Schmidt bedankten vriendelijk, waarna ook een poging om Tuchel te verlengen mislukte.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Vincent Kompany , Bayern Munchen , Burnley , Noordwijk , RSC Anderlecht

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni