Union tegen Westerlo

| Loïc Lapoussin scoorde twee keer.

Westerlo houdt Union in blessuretijd op gelijkspel

10/02/2024

Leider Union heeft zaterdag in extremis een 2-2 gelijkspel moeten toestaan tegen Westerlo. Loïc Lapoussin (16., 59.) maakte met twee treffers het openingsdoelpunt van Thomas Van den Keybus (6.) ongedaan. Maar na raadpleging van de beelden kregen de Kemphanen in de blessuretijd nog een lichte penalty, omgezet door Nicolas Madsen (90.+6).

Het team van Rik De Mil kwam vroeg in de match op voorsprong. Sykes leverde zomaar het leer in bij Vermant. Union-doelman Moris werkte de aanvaller tegen de grond, Van den Keybus was goed gevolgd en duwde de bal tegen de netten.

Iets voorbij het kwartier hing Union de bordjes in evenwicht. Lapoussin rondde een een-tweetje met Rasmussen door het centrum netjes af. Vier minuten voor de rust was Union dicht bij de 2-1. Een plaatsbal van Amoura landde op de kruising.

In de tweede helft kwam Westerlo opnieuw goed weg. Nilsson kon net niet bij een voorzet van Amoura, die tegen de paal hobbelde. Even later was het toch prijs. Nilsson legde een voorzet van Machida met het hoofd klaar voor Lapoussin, die koelbloedig bleef. Met een knappe redding hield Bolat Nilsson nog van de 3-1.

In de blessuretijd haakten Frigan en Mac Allister in elkaar op de rand van het zestienmetergebied. Ref Van Damme moest naar de beelden gaan kijken en wees uiteindelijk naar de strafschopstip.

Madsen zette de elfmeter vervolgens om, tot ongenoegen van Union. De 3-2 hing nog in de lucht, maar Neustädter deed een schot van Nilsson afwijken over de kooi van Bolat.

Union, nu al negentien competitiewedstrijden ongeslagen, behoudt met 59 punten na 25 speeldagen een royale voorsprong op de achtervolgers. Het team van Alexander Blessin telt 11 punten meer dan eerste achtervolger Anderlecht, dat zondag nog op bezoek gaat bij Charleroi.