Koningsplein is niet langer een rotonde: werken heraanleg gestart

SD
© BRUZZ
06/03/2024
Updated: 07/03/2024 11.55u

De werken voor de heraanleg van het Koningsplein zijn dinsdag van start gegaan. Dat meldt federale bouwheer Beliris. Het plein zal met de invoering van het nieuwe circulatieplan voortaan niet langer een rotonde zijn.

De werken worden in verschillende fases uitgevoerd om een zo vlot mogelijke verkeersdoorstroming te behouden, klinkt het.

Tijdens de eerste fase wordt een eerste kwadrant opengelegd (zie onderstaande afbeelding) om de waterdichting te herstellen. Dan wordt de definitieve straatbekleding in dit deel geplaatst en ook de voetpaden worden ingekleurd.

Tijdens de werken wordt dit deel van het plein afgesloten. Komende van de Koningsstraat rij je nu rond het standbeeld, alvorens af te slaan. Voor voetgangers en fietsers is er een beveiligde zone van 3 meter voorzien.

Archeologische interventies

Aangezien het om een site gaat van archeologisch belang, zullen er ook archeologische interventies plaatsvinden, aldus Beliris nog.

Later starten ook de andere drie fases met elk een kwadrant van het plein. Daarna worden ook de definitieve tramsporen gelegd door de MIVB en worden de centrale zone en de Regentschapsstraat aangepakt.

De totale duur van de werken schat de bouwheer op minstens 2,5 jaar.

4938228f-eerstefasekoningsplein.png

| De eerste fase van de heraanleg van het Koningsplein is dinsdag van start gegaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Stedenbouw , Koningsplein , circulatieplan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni