BRUZZ I KVDP

| Deze werfpanelen zijn al sinds 2021 te zien op het Baraplein

Vivaqua renoveert Zennekokers onder opgebroken Baraplein

KVDP
© BRUZZ
17/05/2024

De Brusselse watermaatschappij Vivaqua is momenteel bezig met het vernieuwen van de ondergrondse Zennekokers ter hoogte van het Baraplein in Anderlecht. Tegen het einde van dit jaar zouden de werken klaar moeten zijn.

Op het Baraplein vlakbij het Zuidstation zijn al sinds 2021 blauw-gele werfpanelen te zien. Vivaqua had er dat jaar een werf opgestart om er een ondergronds pompstation te bouwen.

"Vroeger kwam het afvalwater in de Zenne terecht. Dankzij het pompstation wordt het water omgeleid naar de riolering," legt Vivaqua-woordvoerster Saar Vanderplaetsen uit. "Dat pompstation is sinds eind 2022 operationeel."

Toch palmen de werfpanelen nog steeds een groot deel van het plein in. Vivaqua heeft op dezelfde plek een nieuwe werf opgestart. "We vernieuwen de Zennekokers in twee fases. Het deel van de Veeartsenstraat tot aan het Baraplein is afgerond," aldus Vanderplaetsen.

Momenteel is Vivaqua bezig met de renovatie van de Zennekoker tussen het Baraplein en de Anderlechtsepoort. "Normaal zullen de werken tegen eind dit jaar of ten laatste begin volgend jaar af zijn. Dan kan dat deel van het plein opnieuw worden vrijgemaakt."

2def663a-dsc06398-pano.jpg

De werf op het Baraplein staat er al sinds 2021.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Stedenbouw , baraplein , vivaqua , Zenne , saar vanderplaetsen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni