Het gedeelte dat wordt aangepakt in kwestie.

Werf aan A12 in Brussel vertraagd door onstabiele ondergrond

© Belga
08/05/2024

De werken die de Van Praetlaan rechtstreeks moeten laten aansluiten op de A12 in Brussel zullen twee weken langer duren dan voorzien. De aannemer stootte tijdens graafwerken op een onstabiele ondergrond. Dat laat Brussel Mobiliteit woensdag weten.

Bij de graafwerken om de nieuwe bedding te vormen, stootte de aannemer op een zeer heterogene ondergrond met onstabiele zones en drijfzand. Zelfs in de meest stabiele zones toonden tests onvoldoende draagkracht aan. De proefputten die ter voorbereiding van de werken werden uitgevoerd, hadden dit niet uitgewezen.

De onderbouw werd versterkt maar de regelmatige regenval van de afgelopen dagen heeft het werk vertraagd. "De laatste geotechnische tests tonen nog steeds zwakke plekken in de onderbouw, met waarden die onder de minimale draagkrachtnormen liggen. De ondergrond moet daarom opnieuw worden bewerkt en gemengd met cement om de basis van de structuur te stabiliseren. Het gebruik van cement vereist echter gunstige weersomstandigheden en een droogtijd van enkele dagen", aldus Brussel Mobiliteit.

De bereikbaarheid per auto via de A12 zal tot 27 mei ernstig verstoord blijven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Stedenbouw , A12 , van praetlaan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni