De oprichters van Ludo Ludo (Romain, Tristan, Michel en Sophie) in hun garage in Anderlecht

Twee vrienden verhuren en leveren gezelschapsspellen aan huis

Mats Buelinckx
13/04/2021

Ludo Ludo, een project van Tristan Noël en Romain De Ville, verhuurt en levert gezelschapsspellen met de bakfiets in Brussel. De twee vrienden hebben meer dan 650 verschillende bordspellen in voorraad. "De mensen moeten bezig blijven."

Ludo Ludo, een initiatief van Tristan Noël en Romain De Ville, wil mensen bij elkaar brengen met gezelschapsspellen. Tristan, masterstudent psychologie, en Romain, webdesigner, komen de huidige coronacrisis door met het verhuren en rondbrengen van bordspellen aan de Brusselse bevolking.

"De mensen moeten tijdens de crisis bezig blijven," aldus de 26-jarige Tristan. "We zijn pas vanaf vorige zaterdag echt van start gegaan na een maand proefdraaien. De eerste abonnees vinden nu de weg naar Ludo Ludo."

Vanaf 9,99 euro per maand kan je bij Ludo Ludo terecht om meer dan 650 verschillende gezelschapsspellen te huren. De gekozen selectie wordt dan, in de regio Brussel, met de bakfiets aan huis geleverd. “We verhuren niet enkel spelletjes, we raden er ook aan voor de mensen die eens iets nieuw willen proberen,” vertelt Tristan. “ Met de huidige coronamaatregelen willen de mensen hun huis niet verlaten. Dus breng ik de spelletjes tot bij hen.”

Je kan ook terecht bij de Ludo-garage in de Théolambertlaan 36 in Anderlecht. Tristan begint er elke zaterdag zijn ronde, weer of geen weer. Het grootste deel van de collectie is in het Frans, maar een deel van de bordspellen hebben instructies in meerdere talen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni