| De start-up wil drankjes aan huis leveren met de cargofiets

Brusselaars zetten drankenhandel op de fiets

RF
© BRUZZ
11/04/2022

Op een ecologische manier drankjes aan huis bezorgen, dat is hoe de nieuwe start-up ‘Cheers to you’ in Brussel wil doorbreken. Een traditionele thuisbezorging wordt het niet, je kan kiezen uit een ruim aanbod aan – vaak lokale – drankjes, die dan dezelfde dag met een elektrische cargofiets aan je deur worden geleverd.

Brusselaars Arnaud Vanderveken en Sebastiaan Van de Voorde (ook betrokken bij food market Wolf) willen thuisbezorging naar een hoger niveau tillen, door alleen maar drank op de menukaart te zetten en die op een ecologische manier te leveren, schrijft de RTBF. Het gaat om een ruim aanbod aan dranken in glazen flessen, waaronder veel lokale producten zoals biertjes van Brasserie de la Senne of zelfs een Brusselse gin.

De leveringen vinden doorgaans plaats op dezelfde dag waarop je een bestelling hebt geplaatst, in heel Brussel van 9 uur ’s ochtends tot 18 uur ’s avonds.

Naast thuisbezorging, krijgen Brusselaars ook de kans om hun glazen flessen te recycleren via de start-up. Daarvoor heeft Cheers to you een statiegeldsysteem uitgewerkt. De bezorgers komen de lege glazen flessen dan aan je deur ophalen.

Voorlopig bestellen enkel op de website van 'Cheers to you'. Of er binnenkort ook een applicatie komt, is nog niet duidelijk. Het doel is om de start-up ook in andere steden zoals Antwerpen, Gent en Luik te introduceren.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni