Het Brusselse bezorgplatform Eats Obvious wil voor het eerst het vlees van uw lokale slager aan huis bezorgen. Volgens CEO Hicham Bencheqroun kunnen zo ook mensen met een propvolle agenda opnieuw tijd vinden om verse gerechten klaar te maken. Intussen kan je via het platform reeds bij een vijftigtal slagers in Brussel bestellen.

©
Eats Obvious
| De knalpaarse Eats Obvious-app is intussen zo’n 9.000 keer gedownload en biedt toegang tot een vijftigtal Brusselse slagers, netjes opgedeeld in categorieën.
Brusselse start-up brengt de slager tot aan je voordeur: 'Mensen willen terug zelf koken'
“Enkele jaren geleden merkte ik dat er tal van platformen bestaan om eten, kleren of materiaal te bestellen, maar voor vlees bestaat er niets”, vertelt Bencheqroun. Zo begon het idee te rijpen voor een nieuwe bezorgdienst.
“Om producten van de slager te krijgen moet je je nog steeds verplaatsen, een nummertje trekken en aanschuiven. Het is belachelijk hoeveel tijd dat vraagt: vaak meer dan een uur.”
Eats Obvious wil vers vlees een pak toegankelijker maken: met vlotte online bestellingen, zonder minimumbedrag en binnen de 90 minuten geleverd. Daarvoor wil de start-up gebruiken maken van zelfstandige bezorgers, de leverkosten bedragen standaard 4,95 euro.
“Heel wat Brusselaars hebben de ronde al gedaan van maaltijdbezorgers als Deliveroo, Uber Eats of Takeaway, maar willen liever terug zelf koken”, aldus Bencheqroun. “Dan ben je zeker dat het lekker is en gezond, je weet perfect wat je eet en het is financieel interessanter. Vaak staat slechts een drukke agenda in de weg en daar willen wij mee helpen.”
"Heel wat Brusselaars testten maaltijdbezorging al uit, maar willen liever terug zelf koken."
CEO Eats Obvious

De CEO wijst daarnaast ook op de grote groep van ouderen en minder mobiele Brusselaars. “Voor hen worden verse producten met ons platform een stuk toegankelijker.”
9.000 downloads

©
Eats Obvious
De knalpaarse Eats Obvious-app is intussen zo’n 9.000 keer gedownload en biedt toegang tot een vijftigtal Brusselse slagers, netjes opgedeeld in categorieën als 'koosjer', 'halal' of 'bio'. Dat laat evenwel nog veel marge voor groei: alleen al in Brussel zijn meer dan 250 slagers actief, blijkt uit cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau.
Op termijn wil Bencheqroun ook een categorie voor viswinkels toevoegen en na Brussel is zijn plan om voet aan de grond krijgen in de andere grote steden van België. Luik is daarbij het eerstvolgende doelwit.
De CEO wijst er nog op dat het zeker niet zijn bedoeling is om het contact tussen klanten en de lokale handelszaken te doorbreken. “We voegden ook een take away-optie toe. Daarmee kunnen mensen op voorhand bestellen en betalen om tijd uit te sparen, maar passeren ze zelf nog langs de slager.”
Eats Obvious werd opgericht in 2023, maar begon pas de voorbije maanden echt vaart te maken, aldus nog Bencheqroun. “In het begin zijn de slagers niet altijd makkelijk te overtuigen, sinds de jaren '90 hebben zij altijd op dezelfde manier gewerkt. Wij proberen hen nu te overtuigen om te moderniseren, naarmate er meer zaken beschikbaar zijn op het platform wordt dat ook steeds makkelijker.”
Lees meer over: Brussel , Samenleving , Eats Obvious , thuisbezorging , Vlees , platform , Slagers , Hicham Bencheqroun , Brusselse start-up