Meet Meat steakrestaurant

Uitbater 'spionageresto': 'Te luid om elkaar af te luisteren'

HD
© BRUZZ
11/02/2019

De uitbater van Meet Meat, het enige steakrestaurant in de omgeving van het Berlaymontgebouw, reageert verbaasd op het advies van de Europese interne veiligheidsdienst om weg te blijven uit zijn zaak uit angst voor spionage.

Europese veiligheidsdiensten waarschuwden diplomaten in Brussel voor de vele Chinese en Russische spionnen die actief zijn in de hoofdstad. Bij dat advies werd hen ook aangeraden om weg te blijven uit een "bekend steakrestaurant" in de omgeving van het Berlaymontgebouw.

Vandaag reageerde de uitbater, Philippe Weiner, in De Standaard op de controverse: "Echt spioneren? Dat is hier een brasserie, hé. Er is hier altijd veel lawaai. Als u hier een gesprek kunt ­registreren en achteraf kunt verstaan wat er precies gezegd is, dan bent u een kanjer."

Weiner gelooft er niets van. Al geeft hij grif toe dat zijn zaak drukbezocht wordt door Europese diplomaten. Zelfs Donald Tusk, de voorzitter van de Europese Raad komt er soms een glas drinken. "Maar ze komen hier niet om te vergaderen, of om belangrijke zaken te bespreken. De ­Europese top wordt hier niet gehouden, hé. Wel komen ze naar hier om af te spreken met vrienden uit Brussel."

Voor belangrijke Europese top-ontmoetingen heeft hij wel eens contact met de Belgische Staatsveiligheid, maar Weiner zegt geen weet te hebben van een incident waardoor de interne veiligheidsdienst hem in het vizier heeft.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , actua , Samenleving , spionage , restauranthouder

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni