Uitslaande dakbrand in Anderlecht, mogelijk brandstichting

© PhotoNews
| Een interventie van de Brusselse brandweer. (archiefbeeld)

In Anderlecht heeft vrijdagnamiddag een zware dakbrand gewoed in de Van Souststraat. De juiste oorzaak van die brand is nog niet bekend maar kwaad opzet is niet uit te sluiten. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Die werd rond 16.45 uur opgeroepen en zag zich bij aankomst geconfronteerd met een uitslaande dakbrand. De bewoners van het pand en van de aanpalende woningen waren al geëvacueerd en er vielen dan ook geen gewonden.

Na een 20-tal minuten blussen was de brand volledig onder controle. De schade aan de woning was wel aanzienlijk en die is dan ook minstens tijdelijk onbewoonbaar. Een aanpalende woning liep ook brandschade op. De brandweer sluit kwaad opzet niet uit. 

Drukke vrijdag

Vrijdag was een drukke dag voor de Brusselse brandweer, laat woordvoerder Walter Derieuw weten. Iets na 14 uur werd de brandweer opgeroepen voor een keukenbrand in Haren. Daar vielen geen gewonden. Twee minuten later volgde een oproep voor een brand in een rijhuis in Schaarbeek, waar vijf personen werden gered. 

Om 15.25 uur moest de brandweer uitrukken voor een brand in een appartement in de Rivierstraat Sint-Joost. Om 21.16 uur moest de brandweer nog een brand blussen in Sint-Joost, in een rijhuis in de Koningsstraat. Er vielen geen gewonden, maar zowel het appartement als het rijhuis zijn onbewoonbaar. 

Tenslotte verleende de Brusselse brandweer nog bijstand aan de brandweerzone Vlaams-Brabant West voor een brand in een woonzorgcentrum in Drogenbos. Daarbij vielen geen gewonden

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?