Politieoperatie in Sint-Gorikswijk afgelopen: verdachte had airsoftwapen

JP
© BRUZZ
12/04/2024
Updated: 12/04/2024 16.36u

Een gewapende man die zich verschanste in een gebouw aan het Sint-Goriksplein, is opgepakt. De politie had een perimeter ingesteld tussen de Anspachlaan en de Arteveldestraat. Daartoe waren ook de terrassen op het Sint-Goriksplein ontruimd. Speciale eenheden kwamen ter plaatse.

Iets na 17 uur meldde de politie dat de persoon in kwestie is aangehouden. "Het ging om een man die met een airsoftwapen in de weer was op zijn balkon", laat politiewoordvoerder Ilse Van de Keere weten. Airsoftwapens zijn wapens om hele kleine plastic balletjes weg te schieten. De tuigen lijken exact op echte wapens.

"Hij werd aangehouden en zal verder verhoord worden", zegt Van de Keere. De perimeter werd iets na 17 uur opgeheven.

Lees verder onder de video.

Het Sint-Goriksplein werd ontruimd door de politie.

De politie nam het voorval meteen heel ernstig. Buurtbewoners mochten hun woningen niet meer verlaten en niemand kon de perimeter binnen. Zwaarbewapende agenten werden ook ingezet om de buurt te doorzoeken. Ooggetuigen meldden hoe agenten in de Arteveldestraat achter vrachtwagens waren opgesteld, met hun hand op hun wapen. Ook de speciale eenheden kwamen ter plaatse.

Het begon met de ontruiming van Sint-Goriksplein door de politie omstreeks 15.30 uur. "Plotseling werd er geschreeuwd," zegt schrijver en Brussel-expert Hans Vandecandelaere, die omstreeks dat tijdstip op een terras zat toen de politie het plein afzette. "Binnen de tien minuten was de veiligheidsperimeter verplaatst tot aan restaurant Spago, richting de Dansaerstraat."

Omstreeks 17.00 uur werd de man dan aangehouden op de openbare weg. Hij erkende met een airsoftwapen in de weer te zijn geweest.

Een brede perimeter werd afgezet tijdens de zoektocht naar de gewapende man. Beelden: Tom Coninx.

Dit artikel kwam tot stand dankzij een tip van een lezer. Heb jij ook nieuws voor BRUZZ? Laat het ons weten via Meld nieuws.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Veiligheid , politie , Sint-Goriksplein , ontruiming

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni