Gewonde na schietincident in Molenbeek

© BRUZZ - Chris Verhaeghe
07/03/2024
Updated: 07/03/2024 11.35u

In Molenbeek zijn woensdagavond schoten gelost. Dat zegt Martijn Baes, woordvoerder van de politiezone Brussel-West, donderdag. Daarbij viel een gewonde. Het slachtoffer verkeert niet in levensgevaar.

De feiten speelden zich af in de Vrijheidslaan, iets voor 23 uur. Buurtbewoners verwittigden de politie nadat er verschillende schoten werden gelost. Eenmaal ter plaatse werd een gewonde persoon aangetroffen, die door meerdere kogels was geraakt. Het slachtoffer werd ter plekke verzorgd en nadien overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar.

Of de schietpartij gelinkt is aan het drugsmilieu, is voorlopig nog onduidelijk. “Er werd een gerechtelijke perimeter ingesteld om de sporen van de feiten te vrijwaren”, zegt Yasmina Vanoverschelde van het Brusselse parket. “De eerste onderzoeksdaden zijn bevolen, waaronder de analyse van camerabeelden en een buurtonderzoek. Er werd ook een ballistisch deskundige aangesteld en de technische recherche van de federale politie is ter plaatse afgestapt voor een sporenonderzoek. Het onderzoek is lopende om de juiste omstandigheden van de feiten te achterhalen.”

Volgens de woordvoerder van de politiezone heeft het voorval ook niets te maken met het schietincident dat dezelfde nacht plaatsvond in Anderlecht. Daar werd een vrouw van in de zestig doodgeschoten in haar auto in de Gheudestraat. Ook die schietpartij lijkt volgens de politiezone Zuid geen linken te hebben met het drugsmilieu.

Rondom de plaats van het incident zijn verschillende bloedsporen terug te vinden. Dat kon BRUZZ ter plekke vaststellen.

Op de plaats van de schietpartij, ter hoogte van de Vrijheidslaan 173, waren donderdagochtend nog veel bloedsporen te zien, kon BRUZZ vaststellen. "Ik had afgelopen nacht veel kabaal gehoord, maar ik had nooit gedacht dat het een schietpartij was," zegt de vrouw die recht tegenover de plek van de schietpartij woont.

Sommige buurtbewoners zijn ook verbaasd dat er in hun straat geschoten is geweest. Niemand kan zeggen op wie en waarom er schoten gelost zijn. "Hier lopen wel een paar louche types rond. Het zou me niet verbazen moest het toch iets met het drugsmilieu te maken hebben," zegt een werknemer van een bedrijf in de straat.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni