Dodelijke brand in Evere blijkt aangestoken

© Chris Verhaeghe
19/04/2024
Updated: 20/04/2024 14.31u

De man in Evere die afgelopen weekend werd opgepakt op verdenking van moord heeft de feiten vrijdagavond bekend. Hij heeft zijn eigen woning in brand gestoken. Zijn vrouw lag vastgebonden op bed en was hoogstwaarschijnlijk nog in leven toen de brand uitbrak.

De man die afgelopen weekend werd opgepakt op verdenking van moord op zijn partner in Evere, heeft bekend dat hij het vuur heeft aangestoken. Dat heeft onze redactie uit goede bron vernomen. Verschillende kranten schrijven dat de man uit jaloezie zou gehandeld hebben.

De verdachte verscheen vrijdag voor de raadkamer in Brussel, die nog moet beslissen over zijn verdere aanhouding. Zijn advocaat, meester Yannick De Vlaemynck, geeft voorlopig geen commentaar over het onderzoek.

Nog in leven

Op donderdag 11 april brak er brand uit in een appartement lang de Alfons Vanden Bosschestraat in Evere. Na de bluswerkzaamheden troffen de hulpdiensten het lichaam van de bewoonster aan. Verschillende kranten schrijven dat ze was vastgebonden aan het bed. Uit de eerste vaststellingen van de deskundigen blijkt dat de vrouw mogelijk nog leefde toen het vuur werd aangestoken, al zal verder onderzoek daar meer uitsluitsel over moeten geven.

De vrouw laat twee kinderen achter, die op het moment van de brand niet aanwezig zouden zijn geweest.

De partner van de vrouw werd enkele dagen geleden opgepakt. “De man wordt verdacht van moord”, zegt An Schoonjans van het Brusselse parket-generaal, dat de zaak onderzoekt.

Intussen loopt het gerechtelijk onderzoek volop verder.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Evere , Veiligheid , parket Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni