| Een omgevallen boom door stormweer (archiefbeeld).

Noodnummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of wateroverlast

© Belga
08/04/2024

De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken activeert tijdelijk het noodnummer 1722 vanwege het voorspelde slecht weer. Wie storm- of waterschade geleden heeft waarvoor bijstand van de brandweer nodig is, kan via het e-loket www.1722.be een aanvraag indienen of het nummer 1722 bellen. Enkel voor mogelijk levensbedreigende situaties mag 112 gebeld worden.

Tijdens de nacht van maandag op dinsdag geldt kort code geel in de meeste Waalse provincies, Brussel en Vlaams-Brabant. Een regenzone trekt vanuit Frankrijk over ons land richting Nederland. Dat gaat gepaard met soms intense neerslag, vooral dan in een groot deel van het centrale deel van België. Neerslagtotalen van 20 tot 30 millimeter in korte tijd zijn mogelijk.

Om overbelasting bij de hulpdiensten te vermijden, activeert de FOD Binnenlandse Zaken het nummer 1722. De meest rechtstreekse manier om brandweerbijstand te vragen is een digitale aanvraag via 1722.be indienen, maar in situaties die niet levensbedreigend zijn, kan ook het nummer 1722 gebeld worden.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni