De Albert II-laan in de Noordwijk, gezien vanuit de lucht

| De Albert II-laan in de Noordwijk, gezien vanuit de lucht.

Onderzoek naar drugsbende in Noordwijk leidt tot veertig arrestaties

© Chris Verhaeghe
15/06/2024

De Brusselse politie heeft deze week zestien huiszoekingen verricht in het onderzoek naar een criminele organisatie die in de buurt van de Antwerpsesteenweg drugs verhandelde. Bij de actie werden vijftien personen opgepakt, dat brengt het totale aantal arrestaties in dit onderzoek op veertig verdachten.

De lokale recherche startte een tijdje geleden een onderzoek nadat er in de buurt van de Antwerpsesteenweg in de Noordwijk verschillende drugdealers waren opgepakt die er meermaals per week opdoken. In totaal werden er daarbij 25 mensen opgepakt, waarvan er twee uiteindelijk werden aangehouden door de Brusselse onderzoeksrechter. Bij die arrestaties nam de politie in totaal ook 300 euro, 500 gram marihuana, 75 gram cannabishars en 30 gram cocaïne in beslag.

Speurders brachten intussen het hele criminele netwerk achter de drugdealer in kaart en konden uiteindelijk veertien verdachten identificeren. “Afgelopen maandag en dinsdag werd het licht op groen gezet om zestien huiszoekingen uit te voeren”, laat de Brusselse politie weten. “Daarbij werden vijftien personen opgepakt, waarvan er vier onder aanhoudingsmandaat werden geplaatst door de onderzoeksrechter voor bezit en verkoop van drugs in vereniging.”

Veertig verdachten

De huiszoekingen leidden ook tot de inbeslagname van 4.332 euro, 800 gram cannabis, 35 gram cocaïne en verschillende luxe-artikelen. “Het onderzoek in deze zaak heeft al geleid tot veertig arrestaties, waarvan 25 verdachten ter beschikking zijn gesteld van het parket. Zes mensen werden aangehouden”, aldus de lokale politie van de zone Brussel-Hoofdstad/Elsene.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni