Oranje verdwijnt uit nieuw politie-uniform: 'Zichtbaarder en vrouwvriendelijker'

© Belga
31/05/2024

In de politiekazerne van Etterbeek is vrijdag het nieuwe politie-uniform voorgesteld, in het bijzijn van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Ook de politievoertuigen krijgen een nieuwe aanblik.

De kleuren van het nieuwe uniform zijn blauw en geel. Het oranje, dat terug te vinden is in het huidige uniform, verdwijnt volledig. "Herkenbaarheid is belangrijk, zodat politiemensen op dezelfde manier herkend kunnen worden door de inwoners", zegt minister Verlinden.

"Die herkenbaarheid draagt bij aan het vertrouwen tussen burger en politie", gaat Verlinden verder. "Dat is iets waar we op veel fronten aan werken en nu dus ook met het nieuwe uniform." Iedereen van bij politie zal een uniform met hetzelfde design krijgen.

Vrouwvriendelijker

Het prototype dat vrijdag werd voorgesteld moet de politie zichtbaarder maken bij dag en nacht. "Het is veel gebruiksvriendelijker, veel moderner en meer gealigneerd met de andere landen. Het biedt ook meer comfort", klinkt het. Met name voor vrouwelijke politiemensen zou het een verbetering zijn.

Het zal wel nog even duren vooraleer de politiemensen dit uniform zullen dragen op het terrein. "We hopen met het basisuniform te landen eind 2026, begin 2027. Het uniform vernieuwen van 50.000 politiemensen is een enorme logistieke operatie."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Etterbeek , Veiligheid , politie , Annelies Verlinden

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni