Politiezone Brussel-West via Facebook

| Politie van de zone Brussel West, Archiefbeeld.

Politie Brussel West pakt twee verdachten op voor gijzeling gezin in Ternat

© Belga - BRUZZ
07/06/2024
Updated: 07/06/2024 15.17u

De politie van de zone Brussel West en de speciale eenheden hebben woensdag twee verdachten ingerekend die betrokken zouden zijn bij de gijzeling van een gezin in Ternat. Ze zouden een vrouw gedwongen hebben om een geldsom af te halen in Brussel. Een kompaan hield ondertussen haar gezin gegijzeld in de woning. Volgens Het Nieuwsblad kon die laatste ontkomen.

“Woensdagochtend 5 juni vond een tigerkidnapping van een gezin plaats in Ternat. De vader (48) en twee kinderen (13 en 21) werden afgezonderd van de moeder en opgesloten”, zo meldt een persbericht over de feiten van het parket Halle-Vilvoorde. “De moeder (50), werkzaam in de bancaire sector, werd verplicht om een geldsom af te halen en te bezorgen aan de daders in ruil voor de vrijlating van haar gezin.”

“De vrouw slaagde erin bij de afhaling van de geldsom in het Brusselse om een collega op de hoogte te brengen”, zo gaat het persbericht verder. “Die collega alarmeerde de politie. De politie van de zone Brussel West en de speciale eenheden van de federale politie namen de situatie in handen en konden twee verdachten arresteren kort na de overhandiging van de geldsom.” De politie Brussel West laat nog weten dat het haar anti-banditismebrigade was die de operatie uitvoerde, omstreeks 11u30 woensdagochtend.

Gezin bevrijd

Volgens het parket konden de vader en twee kinderen daarna worden bevrijd door de politie en bleven ze, net zoals de moeder, ongedeerd.

“De twee mannelijke verdachten van 38 en 45 jaar oud, werden ondertussen voorgeleid voor de onderzoeksrechter en onder aanhoudingsmandaat geplaatst”, zo meldt het parket nog.

Volgens het parket Halle-Vilvoorde loopt het onderzoek en zal het in het belang daarvan geen verdere commentaar geven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Veiligheid , Samenleving , gijzeling , tigerkidnapping , Politie Brussel West , parket halle-vilvoorde , speciale eenheden

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni