Google Maps

| De werf aan de Jean-Baptiste Decockstraat waar het lichaam vrijdagochtend werd aangetroffen door de politite.

Politie treft dode man met schotwonde aan op werf in Sint-Jans-Molenbeek

© Belga - BRUZZ
07/06/2024
Updated: 07/06/2024 14.38u

De lokale politie van de zone Brussel West heeft vrijdagochtend het lichaam van een dode man aangetroffen tijdens een interventie voor een verkeersinbreuk. Het lichaam bevond zich op een werf tussen de appartementsblokken op het kruispunt van de Jean-Baptiste Decockstraat en de Vier-Windenstraat in Sint-Jans-Molenbeek. "Het lichaam vertoonde een schotwonde", zo meldt het parket.

“Omstreeks 07u00 vrijdagochtend zijn onze agenten ter plaatse gekomen voor een andere opdracht. Daar troffen ze het lichaam aan van een man die al was overleden voor hun aankomst”, zo zegt Martijn Baes, woordvoerder van de politiezone. “Ze hebben nog een ziekenwagen laten komen, maar die kon alleen het overlijden vaststellen.”

“De agenten hebben daarop een veiligheidsperimeter ingesteld en het parket van Brussel op de hoogte gebracht. Dat heeft een onderzoek geopend. De onderzoeksrechter heeft ook beroep gedaan op de federale politie, die ook ter plaatse is gekomen”, zo voegt Baes er nog aan toe.

Schotwonde

"Het lichaam vertoonde een schotwonde en er werd intussen ook een kogelhuls teruggevonden", zo meldt Brussels parketwoordvoerder Yasmina Vanoverschelde. Volgens La Capitale werd het slachtoffer teruggevonden met een kogel in het hoofd, de Franstalige krant schrijft dat het vermoedelijk om een drugsdealer gaat.

"Vervolgens werd een gerechtelijke perimeter ingesteld om alle sporen die nuttig zijn voor het onderzoek te bewaren", zo geeft Vanoverschelde nog mee. "Na kennisname van de feiten heeft de dienstdoende magistraat de eerste onderzoeksdaden bevolen, namelijk verhoren afnemen, een cameraonderzoek van de beelden van de politie-interventie, de tussenkomst van het laboratorium van de federale gerechtelijke politie en een ballistisch expert."

Het Brusselse parket heeft intussen een onderzoeksrechter gevorderd voor moord. "Het onderzoek naar de omstandigheden van de feiten loopt en in het belang van dat onderzoek zal het parket geen verdere commentaar geven", besluit de woordvoerder van het parket.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Veiligheid , politiezone brussel west , parket van brussel , levensloos lichaam

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni