Politiekorpsen houden minuut stilte ter ere van overleden special forces-agent

© Belga
21/03/2024
Updated: 21/03/2024 12.57u

De federale politie en alle lokale politiezones in België hielden donderdagmiddag om 12 uur een minuut stilte ter ere van het lid van de speciale eenheden dat maandag in Lodelinsart om het leven kwam. In Brussel kwamen er bijna 500 politiemensen van verschillende diensten samen. Ook minister voor Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V), minister voor Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) en Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) waren hierbij aanwezig.

Maandagochtend kwam een lid van de speciale eenheden van de federale politie om het leven in Lodelinsart tijdens een huiszoeking. De politie ging de woning binnen en werd al snel beschoten.

De 36-jarige politieman overleed aan zijn verwondingen en een van zijn collega's raakte ernstig gewond. Die laatste ligt nog steeds in het ziekenhuis. Een derde lid van de speciale eenheden, die lichter gewond was, kon het ziekenhuis intussen verlaten. De verdachte overleed maandag.

"Ook al was hij lid van de speciale eenheden, hij was een politieagent die stierf tijdens zijn werk", zei Quaino. "We zijn hier kapot van." De begrafenis van de agent vindt zaterdag plaats in Basècles, een deelgemeente van het Henegouwse Belœil.

Donderdagmiddag om 12 uur hielden de federale politie en alle lokale politiezones van ons land een minuut stilte als eerbetoon voor hun overleden collega.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni