Politie BruWest

Politieobservaties leiden tot ontdekking van vijf kilogram marihuana

© Chris Verhaeghe
16/04/2024

Bij een reeks huiszoekingen heeft de politie van Brussel-West (Molenbeek, Ganshoren, Jette, Koekelberg en Sint-Agatha-Berchem) zo’n vijf kilogram marihuana in beslag genomen met een straatwaarde van ongeveer 50.000 euro. Twee verdachten zijn aangehouden.

“In het kader van ons drugsplan heeft de sectie verdovende middelen van de lokale recherche gedurende enkele dagen bepaalde ‘hotspots’ geobserveerd,” zegt een politiewoordvoerder. “Onze mensen stelden vast dat een aantal sleutelfiguren zich steeds op een bepaalde plaats kwamen bevoorraden en dan de drugs gingen leveren aan de straatverkopers via scooter of step.”

De observaties leidden vorige week tot de arrestatie van twee verdachten, die ter hoogte van de Gentsesteenweg in Sint-Jans-Molenbeek in de boeien werden geslagen. “Bij de daaropvolgende huiszoekingen werd onze drugshond ingezet en troffen de speurders 805 euro cash geld en 4,892 kilogram marihuana aan. De drugs zat verpakt in kleine plastic zakjes en had een straatwaarde van zo’n 50.000 euro.”

De politie nam ook de scooter in beslag. De twee opgepakte verdachten werden op vraag van het Brusselse parket voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste om hen aan te houden op verdenking van bezit en verkoop van verdovende middelen in vereniging. Intussen loopt het onderzoek verder.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni